Luottokorttivelan maksaminen lainalla

Luottokortti

Luottokortti on yleinen maksutapa Suomessa. Lähes 80 prosenttia suomalaisista omistaa luottokortin. Luotolla maksetaan suurempia ostoksia ja yllättäviä menoja. Ajan myötä kuitenkin luottokorttivelka voi kasvaa niin suureksi ettei koko luottokorttivelkaa voi maksaa kerralla pois. Korkeaksi kasvanut luottosumma voi käydä kalliiksi ja aiheuttaa turhaa päänvaivaa. 

Luottokortin kulut jäävät monelta huomaamatta ja luotosta maksetaan yllättävän korkeaa korkoa. Harva on täysin perillä oman korttinsa korkotasosta. Luottokortin korko vaihtelee noin 8 prosentista aina jopa 20 prosenttiin joka voi monelle tulla yllätyksenä.

Luottokortin kokonaiskustannukset koostuvat:

  • marginaalista
  • viitekorosta
  • tilinhoitomaksusta
  • kuukausi- tai vuosimaksusta.

Samalla tavoin, kun lainatuotteissakin luottokorttivertailu kannattaa tehdä todellisen vuosikoron mukaan. Todellisia vuosikorkoja on luottokorttien kohdalla kuitenkin hieman vaikeampi vertailla, koska usein pankit ovat sitoneet korkonsa Euriboriin ja korkoja tarkastellaan pankkien välillä eri ajankohtina.

 

Luottokorttien ominaisuudet

Luottokortissa on luottoraja, jonka puitteissa asiakas voi tehdä ostoksia. Tyypillisesti luottoraja on 1000 – 10 000 euroa. Luottokortti yhdistetään tavalliseen pankkikorttiin, jolloin asiakkaan käytössä on debit ja credit.

Luottokortti toimii maksukorttina niin vähittäiskaupoissa kuin nettiostosten yhteydessä. Luottokorttia voi käyttää maksutapana myös ulkomailla.

Luottokortilla voi tehdä ostoksia, vaikka tilillä ei olisi rahaa. Luottokortin lasku tulee kerran kuukaudessa, jolloin luoton voi maksaa kerralla pois tai erissä. Luoton maksuun saa usein korotonta maksuaikaa laskun eräpäivään saakka.

Usein luottoa käytetään, kun omat tulot eivät riitä kaikkiin kuukauden menoihin tai vastaan tulee jokin suurempi ostos. Luottokortilla tehtyjä maksuja ei veloiteta heti suoraan asiakkaan tililtä, vaan luottokorttilaskun eräpäivä on vasta viikkojen päästä. Asiakas voi maksaa luoton joko kerralla pois tai pienemmissä erissä, kuitenkin vähintään luottokortin ehtojen mukaisen minimisumman verran.

 

Luottokorttivelan maksaminen kulutusluotolla

Luottokortti sopii maksutapana hyvin monenlaiseen hankintaan ja on tietyissä tilanteissa parempi rahoitusvaihtoehto kuin kulutusluotto.

Jos kuitenkin luottokorttivelka pääsee kasvamaan liian korkeaksi on taloudellisesti parempi ratkaisu maksaa luottokorttivelka kokonaan pois kulutusluotolla.

Näin korkomaksut saa parempaan kuriin ja jatkossa luottokorttivelan sijaan maksetaan kulutusluoton lyhennyksiä kerran kuukaudessa.

Esimerkki luottokortin kustannuksista:

Avoimena oleva saldo 8000 euroa, vuosikorko 19 %, tilinhoitomaksu 2 euroa, luoton todellinen vuosikorko 21,33 % ja kun luottoa maksetaan 36 kuukauden maksuerissä on lainan kokonaiskustannukset yhteensä 10 628,93 euroa koko laina-ajalle.

Esimerkki kulutusluoton kustannuksista:

Lainaa 8000 euroa, 7,5 % nimelliskorolla ja 2 euron tilinhoitomaksulla, jolloin lainan todellinen vuosikorko on 8,35 %. Lainaa maksetaan 36 kuukauden maksuajalla. Lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle on 9 030,56 euroa.

Kilpailuttamalla ja vaihtamalla luottokorttivelan kulutusluottoon pystyisi yllä olevan laskelman mukaan säästämään 1598,37 euroa koko laina-ajan kuluissa.

 

Kilpailuta luottokorttivelka VarmaLainassa

Luottokorttivelan voi kilpailuttaa uudelleen siinä, missä minkä tahansa muunkin lainan.

Selvitä, minkä verran luottokortillasi on avointa saldoa.

Saat tämän helpoiten selville, kun kirjaudut pankkiisi verkkopankkitunnuksilla ja otat kohdat “kortit”.

Jos luottokortteja on useampi, selvitä jokaisen luottokortin avoimena oleva saldo kirjautumalla palvelun sivuille.

Kun korttien saldot ovat tarkistettu, laske summat yhteen ja hae uutta yhdistelylainaa kyseiselle velkasummalle.

Aloita tämän jälkeen lainojen yhdistäminen VarmaLaina.fi palvelun kautta täyttämällä maksuton lainahakemus.

Kun hakemus on lähetetty aloittaa palvelu automaattisesti lainan kilpailuttamisen pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä.

Keskimäärin kaikki lainatarjoukset välitetään sinulle vertailtavaksi jo saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä, mutta jos hakemuksen täyttäminen on jäänyt myöhään iltapäivään saat viimeisetkin lainatarjouksen seuraavan päivän aikana.

Tutustu tulleisiin lainatarjouksiin ja valitse tarpeeseesi sopiva yhdistelylaina.

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen viimeistele lainasopimus sähköisellä allekirjoituksellasi ja laina maksetaan tilillesi heti.

Uudella yhdistelylainalla saat maksaa kaikki avoimena olevat luottokorttivelkasi kokonaan pois.

 

Pankit ja rahoituslaitokset, jossa lainahakemuksesi kilpailutetaan

 


Tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta.

Me kilpailutamme pankit puolestasi – täysin ilmaiseksi!


 

 

Mistä yhdistelylainan hyöty ja säästö syntyy?

Yhdistelylainan myötä saat lainaan alhaisemman koron.

Lisäksi lainassa on jatkossa pienemmät lainanhoitokustannukset kuin monessa erillisessä luottokorttivelassa.

Uusi yhdistelylaina myös räätälöidään omaan talouteesi paremmaksi, joten esimerkiksi laina-aika voi pidentyä, jolloin kuukausierä on pienempi.

Yhdistelylainan avulla pääset eroon useasta luottokorttivelasta, jolloin taloudenhallinta on selkeämpää.

 

Aloita yhdistelylainan hakeminen jo tänään ja pääset vertailemaan erilaisia lainaratkaisuja luottokorttivelan tilalle!

VarmaLaina.fi
Logo