Toteuta oman veneen ostaminen kulutusluotolla

venelaina

 

Kevät ja kesä ovat olleet korona pandemian vuoksi poikkeuksellinen. Kun muina vuosina matkustelu, huvipuistot, hotellit ja kesätapahtumat ovat olleet suosiossa, on tänä vuonna viruksen leviämisen vuoksi on joutunut keksimään uusia tapoja viettää kesälomaa. Monelle yksi suosittu tapa rentoutua turvallisesti tänä kesänä on ollut kalastus. Kalastuslupia hankittiin kesän aikana ennätyksellisen runsaasti. Metsähallituksen mukaan kesäkuun loppuun mennessä kalastuslupamaksuja oli kertynyt jo 6 974 000 euroa, kun luku viime vuoden vastaavana aikana oli 6 591 000 euroa. Kalastonhoitomaksut menevät kotimaisten kalavesien ja kalakantojen kehittämiseen sekä kalastajien neuvontaan ja valvontaan.

Veneiden myynti kasvoi

Erikoinen vuosi muutti monen suomalaisen näkemyksiä asumisesta, matkailusta sekä vapaa-ajan käytöstä. Yhä useampi suomalainen arvostaa luonnossa liikkumista, turvallista ympäristöä sekä luonnon puhtautta. Kalastaminen on osa luonnosta nauttimista ja vapaa-ajan viettoa. Kun kalastuksen suosio kasvoi, moni alkoi haaveilemaan omasta mökkipaikasta ja/tai veneestä. Venekauppa kävikin vilkkaana kesän aikana ja veneitä myytiin niin soutuveneestä suurempiin moottoriveneisiin.

Veneitä löytyy jokaiseen lähtöön. On tärkeää ennen venekaupoille siirtymistä kartoittaa millaista venettä on hankkimassa? Monelle tämä voi olla päivän selvä asia, mutta on syytä hetkeksi pysähtyä miettimään millaiseen veneeseen on taloudellisesti varaa ja mitä ominaisuuksia veneessä tulee olla? On hyvä myös miettiä miten veneen maksaa – lainalla vai omilla säästöillä?

Mieti seuraavia asioita:

  • Tuleeko vene kalastustarkoitukseen?
  • Asutaanko veneessä osan aikaa? – millaiset nukkumapaikat? Ruuanlaittotilat?
  • Kuinka monta ihmistä veneeseen tulee mahtua?
  • Ostatko veneen uutena vai kunnostatko vanhan mieleiseksi?
  • Oletko ensikertalainen vai jo aikaisemmin veneen omistanut henkilö?

Venekauppoja rajoittaa myös veneen hinta. Veneitä löytyy muutamasta sadasta eurosta useisiin kymmeniintuhansiin euroihin saakka, joten on tärkeää miettiä kuinka kalliiseen veneeseen on järkevää satsata rahaa. Jos venettä käytetään paljon ja siellä yövytään osan aikaa vuodesta, on syytä katsella kalliimmasta hintaluokasta olevia veneitä. Jos vene on satunnaisessa käytössä mökillä esim. kalastustarkoitukseen, voi olla järkevämpää katsella edullisempaa käytettyä venettä.

Ensi kertaa venekaupoille lähtevän kannattaa ottaa mukaan henkilö, jolla on jonkinlaista tietämystä veneistä. Tarkista tilat, airot, moottori, purjeet, ja mukaan tulevat lisävarusteet. Jos mahdollista käy veneellä testiajolla niin tiedät, miten kaikki toimii. Lue myös: sttinfo.fi – Suomiveneilee – koeajopäivät

 

Venelainalla toteutat haaveen omasta veneestä

Venelaina voi olla monen omasta veneestä haaveilevan ainoa mahdollisuus toteuttaa haave. Vastuullinen lainan ottaminen ei horjuta taloutta suuntaa eikä toiseen ja sovittamalla lainan takaisinmaksun omaan talouteen nähden sopivaksi, selviää lainanlyhennyksistä ilman mitään ongelmia.

Venelainaa varten haetaan yleensä vakuudeton kulutusluotto tai jatkuva joustoluotto. Kertaluontoisen kulutusluoton etuna on, että laina maksetaan heti myönteisen lainapäätöksen jälkeen hakijan tilille, jolloin venekaupoille pääsee nopeallakin aikataululla. Joustoluoton etuna on että, lainaa voi nostaa käyttöön halutessaan pienemmissä erissä, mikä on hyvä ratkaisu silloin, jos aikomuksena on remontoida vene itse parempaan kuntoon ja tarvitsee rahaa käyttöön aina silloin tällöin.

VarmaLaina.fi