Lainaa pienellä kuukausierällä

Lainaa pienellä kuukausierällä

Hyvin todennäköisesti tulet tarvitsemaan lainaa jossain elämänvaiheessa. Usein lainatarve on suurin, kun haaveissa on oma koti, mökki tai auto. Lainaaminen on perusteltua, kun ostettavan kohteen kanssa on realistinen ja oma maksukyky on riittävä lainan takaisinmaksuun. Lainan suunnitteluun kannattaa käyttää kuitenkin heti aikaa – mistä laina kannattaa ottaa ja minkä verran lainaa pystyy maksamaan takaisin kuukautta kohden. 

Lainalaskuri on oiva työkalu lainan suunnittelussa. Lainalaskuriin tarvitsee lisätä vain lainasumma, laina-aika ja arvio lainan korosta. Laskuri laskee heti suuntaa- antavan arvion kuukausierän suuruudesta sekä lainan kokonaiskustannuksista koko laina-ajalle. Lainalaskurissa voi muuttaa ehtoja, kuten summaa tai maksuaikaa niin, että lainan kuukausierän saa omaan maksukykyyn nähden sopivaksi. Tällä tavoin pystyy saamaan lainaa pienellä kuukausierällä sen mukaan, mitä itse pystyy lainaa lyhentämään kuukautta kohden. Toki tämä saattaa tarkoittaa, että joudut joko pidentämään laina-aikaa tai ottamaan lainaa vähemmän kuin mitä alun perin suunnittelit.

 

Lainaa pienellä kuukausierällä ja pitkällä maksuajalla

Lainaan pystyy valitsemaan pienen kuukausierän, jos olet valmis pidentämään laina-aikaa. Tällöin maksat lainasta hieman enemmän lainakuluja, mutta toisaalta selviät paremmin lainan takaisinmaksusta. On kuitenkin hyvä muistaa, että jos taloudellinen tilanteesi kohenee jossain vaiheessa, mikään ei estä nostamaan kuukausierää suuremmaksi tai maksamaan lainaa ennenaikaisesti nopeammalla aikataululla. Omaa taloutta ei kannata laittaa liian tiukalle laina-aikana, vaan maksaa lainaa pienemmällä kuukausierällä niin kauan kuin se tuntuu taloudellisesti järkevältä.

Vakuudetonta lainaa pystyy VarmaLainan kautta hakemaan jopa 60 000 euroon saakka 1 – 15 vuoden maksuajalla, joten vaikka hakisit lainaa suuremmankin lainasumman voit saada siihen pitkän maksuajan. Esimerkiksi 30 000 euron lainassa 20 vuoden maksuajalla lainan kuukausierä on alle 200 euroa. Toki on syytä muistaa, että esimerkkilaskelma on suuntaa-antava. Lainan kuukausierä voi henkilökohtaisissa lainatarjouksissa muuttua suuntaa tai toiseen.

VarmaLaina.fi kilpailuttaa lainan useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet saada lainaa pienellä kuukausierällä ja joustavilla lainaehdoilla.

Aloita henkilökohtaisten lainatarjousten pyytäminen täyttämällä maksuton lainahakemus.

 

Lainan kuukausierä on hyvä mitoittaa omaan maksukykyyn

Lainanhaun yhteydessä lainantarjoajat arvioivat maksuvalmiutesi, mutta sinä itse tiedät parhaiten, mihin rahasi riittävät. Maksuvaraan vaikuttavat tulosi ja menosi. Jos nämä eivät ole tasapainossa, saattaa lainan takaisinmaksun kanssa tulla vaikeuksia.

Kun hakee lainaa pankista tulee hakulomakkeen yhteydessä antaa selvitys, minkä verran rahaa kuluu kuukaudessa pakollisiin menoihin – tämä sama kannattaa laskea, kun hakee lainaa netistä. On hyvä olla tietoinen, mihin oma maksuvara riittää, jotta lainasumma ja maksuaiaka tulee mitoitettua oikein.

Maksuvaran laskeminen:

  • Selvitä nettopalkkasi (palkka verojen jälkeen)
  • Kirjaa ylös menosi (asumismenot, ruokakulut, vakuutukset yms.)
  • Tee yhteenveto – minkä verran sinulle jää rahaa pakollisten maksujen jälkeen? Minkä verran tästä voit laittaa lainanlyhennykseen?

 

Yhdistämällä lainat voit saada lainaan pienemmän kuukausierän

Jos sinulla on maksettavana lainaa kaksi tai jopa useampi voit lainat yhdistämällä selkeyttää talouttasi, pienentää lainanhoitokustannuksia ja saada uuteen yhdistelylainaan pienemmän kuukausierän.

Lainojen yhdistäminen auttaa poistamaan monen lainasopimuksen aiheuttamat päällekkäiset kulut, jolloin säästö voi olla merkittävä kuukautta kohden. Keskimäärin asiakkaamme ovat saaneet lainojen yhdistämisen jälkeen säästöä noin 280 euroa kuukaudessa ja asiakaskokemusten perusteella myös taloudenhallinta on selkeytynyt. Yhdistelylainaan on mahdollista saada pienempi kuukausierä, koska ottamalla yhden suuremman lainan pystyy laina-aikaa pidentämään.

 

Pidempi takaisinmaksuaika – miten se vaikuttaa kuukausierään?

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierän suuruuteen. Pidempi takaisinmaksuaika tarkoittaa yleensä pienempää kuukausierää, mutta samalla myös enemmän maksettavaa korkoa ja muita kuluja. Kun valitset pidemmän takaisinmaksuajan lainallesi, kuukausierä pienenee yleensä, sillä maksueriä on enemmän jakamassa lainan pääomaa takaisin maksettavaksi.

Kuitenkin, mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä enemmän maksettavaa kertyy myös korkoa ja muita kuluja. Tämä johtuu siitä, että laina on maksettavana pidempään aikaan, ja korot ja kulut kertyvät koko takaisinmaksuajalta. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka kuukausierä on pienempi pidemmällä takaisinmaksuajalla, lopullinen kokonaiskustannus on suurempi.

Pidempi takaisinmaksuaika voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat pitää kuukausierän pienenä ja hallittavana. Tämä voi olla erityisen tärkeää silloin, kun taloutesi on tiukalla tai sinulla on muita rahallisia velvoitteita. Pidemmällä takaisinmaksuajalla voit myös säästää rahaa lyhyellä aikavälillä.

Lisäksi pidempi takaisinmaksuaika voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on epävarmuutta tulevasta taloustilanteestasi. Pidempi takaisinmaksuaika antaa sinulle pidemmän aikavälin, jonka aikana voit maksaa lainaa takaisin, vaikka taloudellinen tilanteesi muuttuisi.

 

Vakuudeton lainaa pienellä kuukausierällä

Vakuudeton laina pienellä kuukausierällä on hyvä vaihtoehto, jos haluat ottaa pienen lainan, jossa lainan takaisinmaksuaika on mitoitettu omaan maksukykyysi nähden. Tämän tyyppinen laina on yleensä kulutusluotto, joka tarkoittaa sitä, että voit käyttää lainaa mihin tahansa tarkoitukseen. Jos haluat maksaa takaisin lainan pienissä kuukausierissä, voit valita pidemmän takaisinmaksuajan, mikä voi auttaa sinua hallitsemaan takaisinmaksua paremmin. On kuitenkin hyvä muistaa, että pidemmän takaisinmaksuajan valitseminen voi johtaa siihen, että maksat kokonaisuudessaan enemmän korkoa ja muita kuluja. Siksi on tärkeää löytää oikea tasapaino kuukausierän ja takaisinmaksuajan välillä.

Ennen kuin haet lainaa, vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti ja laske, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan sinulle. Tällä tavoin voit varmistaa, että valitset lainan, joka sopii sinun taloudelliseen tilanteeseen ja joka on edullisin pitkällä aikavälillä.

 

Miten löytää edullinen laina pienellä kuukausierällä?

Edullisen lainan löytäminen pienellä kuukausierällä on mahdollista kilpailuttamalla laina mahdollisimman laajasti. On tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja selvittää, millaisia ehtoja ja kuluja laina sisältää ennen lainan ottamista.

Vertaa lainojen korkoja

Korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Tarkista eri lainojen korot ja valitse laina, joka tarjoaa sinulle mahdollisimman alhaisen koron. Muista kuitenkin, että matala korko ei välttämättä tarkoita, että laina on automaattisesti edullinen, sillä lainaan voi liittyä muita kuluja ja maksuja.

Tarkista takaisinmaksuaika

Takaisinmaksuaika vaikuttaa suoraan lainan kuukausierään. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä pienemmäksi kuukausierä muodostuu. Kuitenkin, mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä enemmän maksettavaa kertyy myös korkoa ja muita kuluja. Siksi on tärkeää löytää oikea tasapaino kuukausierän ja takaisinmaksuajan välillä.

Vertaa eri lainojen todellisia vuosikorkoja

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten korot, avausmaksut ja muut maksut. Todellinen vuosikorko on tärkeä mittari, kun vertailet eri lainojen kustannuksia. Muista kuitenkin, että todellinen vuosikorko on vain suuntaa-antava ja se voi vaihdella henkilökohtaisten tietojen, lainan määrän ja muiden tekijöiden mukaan.

 

Kilpailuta laina niin saat selville, mistä saat lainaa pienellä kuukausierällä

VarmaLaina-palvelun kautta voit hakea lainaa pienellä kuukausierällä helposti ilman takaajia tai vakuuksia. Voit kilpailuttaa lainat kauttamme jopa 60 000 euroon saakka ja etsimme sinulle lainatarjoukset pienellä kuukausierällä ja pienellä lainan korolla.

Kilpailutamme lainan yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten lainahakemuksesi tavoittaa kerralla ja nopeasti useita lainantarjoajia. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva luotonantaja tietää, että mielenkiinnostasi kilpailee myös moni muu. Näin ollen lainantarjoajat pyrkivät tekemään sellaisen lainatarjoukset, joka herättää kiinnostuksesi. Tämähän tarkoittaa silloin pienikorkoista lainaa pienellä kuukausierällä ja joustavilla lainaehdoilla.

VarmaLainan kautta sinulla on hyvät mahdollisuudet saada edullinen laina pienellä kuukausierällä, koska lainastasi kilpailee useat pankit ja rahoituslaitokset. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset pian, niin aloitamme lainasi kilpailuttamisen välittömästi. Saat lainatarjoukset vertailtavaksesi heti. Jos päädyt ottamaan lainan allekirjoitat lainasopimuksen jopa saman päivän aikana ja laina maksetaan tilillesi 1 – 2 päivässä.

Kilpailuta laina Varmalaina lainavertailupalvelussa ja valitse laina pienellä kuukausierällä. 

Usein kysytyt kysymykset aiheesta: Lainaa pienellä kuukausierällä

Mistä lainaa pienellä kuukausierällä?

Lainaa pienellä kuukausierällä voi hakea eri lainanantajilta, kuten pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. On tärkeää vertailla eri tarjouksia ja tutkia lainojen korkoja, takaisinmaksuaikoja ja muita ehtoja, jotta löytää sopivan lainan omaan taloudelliseen tilanteeseen. Hae lainaa pienellä kuukausierällä VarmaLaina.fi palvelun kautta. Kilpailutamme jättämäsi lainahakemuksen hetkessä yli 30 pankin ja rahalaitoksen kesken. Näet nopeasti mikä lainantarjoaja voi myöntää sinulle lainaa pienellä kuukausierällä.

Mitkä tekijät vaikuttavat lainan kuukausierän suuruuteen?

Lainan kuukausierään vaikuttavat monet tekijät, kuten lainan määrä, takaisinmaksuaika, korko ja mahdolliset muut kulut, kuten avausmaksu tai tilinhoitomaksu.

Miten pitkä takaisinmaksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen?

Pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa yleensä pienempää kuukausierää, sillä maksueriä on enemmän jakamassa lainan pääomaa takaisin maksettavaksi. Kuitenkin pidempi takaisinmaksuaika tarkoittaa myös enemmän korkoa ja muita kuluja, joten lopullinen kokonaiskustannus voi olla suurempi.

Miten löytää edullinen laina pienellä kuukausierällä?

Edullisen lainan löytäminen pienellä kuukausierällä vaatii vertailua eri lainanantajien tarjouksien välillä. Tärkeintä on tarkistaa lainan kokonaiskustannukset, kuten korot, maksut ja muut kulut, ja varmistaa, että kuukausierä sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Lisäksi kannattaa vertailla eri lainojen todellisia vuosikorkoja ja harkita vakuudellista lainaa. Vertaa ja kilpailuta lainasi VarmaLaina.fi palvelussa.

VarmaLaina.fi
Logo