Lainaa pienellä kuukausierällä

Lainaa pienellä kuukausierällä

Hyvin todennäköisesti tulet tarvitsemaan lainaa jossain elämänvaiheessa. Usein lainatarve on suurin, kun haaveissa on oma koti, mökki tai auto. Lainaaminen on perusteltua, kun ostettavan kohteen kanssa on realistinen ja oma maksukyky on riittävä lainan takaisinmaksuun. Lainan suunnitteluun kannattaa käyttää kuitenkin heti aikaa – mistä laina kannattaa ottaa ja minkä verran lainaa pystyy maksamaan takaisin kuukautta kohden. 

Lainalaskuri on oiva työkalu lainan suunnittelussa. Lainalaskuriin tarvitsee lisätä vain lainasumma, laina-aika ja arvio lainan korosta. Laskuri laskee heti suuntaa- antavan arvion kuukausierän suuruudesta sekä lainan kokonaiskustannuksista koko laina-ajalle. Lainalaskurissa voi muuttaa ehtoja, kuten summaa tai maksuaikaa niin, että lainan kuukausierän saa omaan maksukykyyn nähden sopivaksi. Tällä tavoin pystyy saamaan lainaa pienellä kuukausierällä sen mukaan, mitä itse pystyy lainaa lyhentämään kuukautta kohden. Toki tämä saattaa tarkoittaa, että joudut joko pidentämään laina-aikaa tai ottamaan lainaa vähemmän kuin mitä alun perin suunnittelit.

 

Lainaa pienellä kuukausierällä ja pitkällä maksuajalla

Lainaan pystyy valitsemaan pienen kuukausierän, jos olet valmis pidentämään laina-aikaa. Tällöin maksat lainasta hieman enemmän lainakuluja, mutta toisaalta selviät paremmin lainan takaisinmaksusta. On kuitenkin hyvä muistaa, että jos taloudellinen tilanteesi kohenee jossain vaiheessa, mikään ei estä nostamaan kuukausierää suuremmaksi tai maksamaan lainaa ennenaikaisesti nopeammalla aikataululla. Omaa taloutta ei kannata laittaa liian tiukalle laina-aikana, vaan maksaa lainaa pienemmällä kuukausierällä niin kauan kuin se tuntuu taloudellisesti järkevältä.

Vakuudetonta lainaa pystyy VarmaLainan kautta hakemaan jopa 60 000 euroon saakka 1 – 20 vuoden maksuajalla, joten vaikka hakisit lainaa suuremmankin lainasumman voit saada siihen pitkän maksuajan. Esimerkiksi 30 000 euron lainassa 20 vuoden maksuajalla lainan kuukausierä on alle 200 euroa. Toki on syytä muistaa, että esimerkkilaskelma on suuntaa-antava. Lainan kuukausierä voi henkilökohtaisissa lainatarjouksissa muuttua suuntaa tai toiseen.

 

Lainan kuukausierä on hyvä mitoittaa omaan maksukykyyn

Lainanhaun yhteydessä lainantarjoajat arvioivat maksuvalmiutesi, mutta sinä itse tiedät parhaiten, mihin rahasi riittävät. Maksuvaraan vaikuttavat tulosi ja menosi. Jos nämä eivät ole tasapainossa, saattaa lainan takaisinmaksun kanssa tulla vaikeuksia.

Kun hakee lainaa pankista tulee hakulomakkeen yhteydessä antaa selvitys, minkä verran rahaa kuluu kuukaudessa pakollisiin menoihin – tämä sama kannattaa laskea, kun hakee lainaa netistä. On hyvä olla tietoinen, mihin oma maksuvara riittää, jotta lainasumma ja maksuaiaka tulee mitoitettua oikein.

Maksuvaran laskeminen:

  • Selvitä nettopalkkasi (palkka verojen jälkeen)
  • Kirjaa ylös menosi (asumismenot, ruokakulut, vakuutukset yms.)
  • Tee yhteenveto – minkä verran sinulle jää rahaa pakollisten maksujen jälkeen? Minkä verran tästä voit laittaa lainanlyhennykseen?

 

Yhdistämällä lainat voit saada lainaan pienemmän kuukausierän

Jos sinulla on maksettavana lainaa kaksi tai jopa useampi voit lainat yhdistämällä selkeyttää talouttasi, pienentää lainanhoitokustannuksia ja saada uuteen yhdistelylainaan pienemmän kuukausierän.

Lainojen yhdistäminen auttaa poistamaan monen lainasopimuksen aiheuttamat päällekkäiset kulut, jolloin säästö voi olla merkittävä kuukautta kohden. Keskimäärin asiakkaamme ovat saaneet lainojen yhdistämisen jälkeen säästöä noin 280 euroa kuukaudessa ja asiakaskokemusten perusteella myös taloudenhallinta on selkeytynyt. Yhdistelylainaan on mahdollista saada pienempi kuukausierä, koska ottamalla yhden suuremman lainan pystyy laina-aikaa pidentämään.

 

Kilpailuta laina niin saat selville, mistä saat lainaa pienellä kuukausierällä

VarmaLaina-palvelun kautta voit hakea lainaa pienellä kuukausierällä helposti ilman takaajia tai vakuuksia. Voit kilpailuttaa lainat kauttamme jopa 60 000 euroon saakka ja etsimme sinulle lainatarjoukset pienellä kuukausierällä ja pienellä lainan korolla.

Kilpailutamme lainan yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten lainahakemuksesi tavoittaa kerralla ja nopeasti useita lainantarjoajia. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva luotonantaja tietää, että mielenkiinnostasi kilpailee myös moni muu. Näin ollen lainantarjoajat pyrkivät tekemään sellaisen lainatarjoukset, joka herättää kiinnostuksesi. Tämähän tarkoittaa silloin pienikorkoista lainaa pienellä kuukausierällä ja joustavilla lainaehdoilla.

VarmaLainan kautta sinulla on hyvät mahdollisuudet saada edullinen laina pienellä kuukausierällä, koska lainastasi kilpailee useat pankit ja rahoituslaitokset. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset pian, niin aloitamme lainasi kilpailuttamisen välittömästi. Saat lainatarjoukset vertailtavaksesi heti. Jos päädyt ottamaan lainan allekirjoitat lainasopimuksen jopa saman päivän aikana ja laina maksetaan tilillesi 1 – 2 päivässä.

Kilpailuta laina Varmalaina lainavertailupalvelussa ja valitse laina pienellä kuukausierällä. 

VarmaLaina.fi
Logo