Venelaina – Toteuta oman veneen ostaminen

venelaina

Monelle yksi suosittu tapa rentoutua on kalastus. Kalastuslupia hankittiin kesän aikana ennätyksellisen runsaasti. Metsähallituksen mukaan kesäkuun loppuun mennessä kalastuslupamaksuja oli kertynyt jo 6 974 000 euroa, kun luku viime vuoden vastaavana aikana oli 6 591 000 euroa. Kalastonhoitomaksut menevät kotimaisten kalavesien ja kalakantojen kehittämiseen sekä kalastajien neuvontaan ja valvontaan.

Kalastuksen suosion kasvaessa, moni haaveilee omasta veneestä. Veneiden hinnat ovat kuitenkin melko korkeat, jos mielii yhtään parempaa ja tehokkaampaa paattia. Venelainalla toteuta oman veneen hankinnan. Vakuudetonta venelainaa voidaan myöntää ilman takaajia tai vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka. 

 

Veneiden myynti kasvoi

Yhä useampi suomalainen arvostaa luonnossa liikkumista, turvallista ympäristöä sekä luonnon puhtautta. Kalastaminen on osa luonnosta nauttimista ja vapaa-ajan viettoa. Kun kalastuksen suosio kasvoi, moni alkoi haaveilemaan omasta mökkipaikasta ja/tai veneestä. Venekauppa kävikin vilkkaana kesän aikana ja veneitä myytiin niin soutuveneestä suurempiin moottoriveneisiin.

Veneitä löytyy jokaiseen lähtöön. On tärkeää ennen venekaupoille siirtymistä kartoittaa millaista venettä on hankkimassa? Monelle tämä voi olla päivän selvä asia, mutta on syytä hetkeksi pysähtyä miettimään millaiseen veneeseen on taloudellisesti varaa ja mitä ominaisuuksia veneessä tulee olla? On hyvä myös miettiä miten veneen maksaa – lainalla vai omilla säästöillä?

Mieti seuraavia asioita:

  • Tuleeko vene kalastustarkoitukseen?
  • Asutaanko veneessä osan aikaa? – millaiset nukkumapaikat? Ruuanlaittotilat?
  • Kuinka monta ihmistä veneeseen tulee mahtua?
  • Ostatko veneen uutena vai kunnostatko vanhan mieleiseksi?
  • Oletko ensikertalainen vai jo aikaisemmin veneen omistanut henkilö?

Venekauppoja rajoittaa myös veneen hinta. Veneitä löytyy muutamasta sadasta eurosta useisiin kymmeniintuhansiin euroihin saakka, joten on tärkeää miettiä kuinka kalliiseen veneeseen on järkevää satsata rahaa. Jos venettä käytetään paljon ja siellä yövytään osan aikaa vuodesta, on syytä katsella kalliimmasta hintaluokasta olevia veneitä. Jos vene on satunnaisessa käytössä mökillä esim. kalastustarkoitukseen, voi olla järkevämpää katsella edullisempaa käytettyä venettä.

Ensi kertaa venekaupoille lähtevän kannattaa ottaa mukaan henkilö, jolla on jonkinlaista tietämystä veneistä. Tarkista tilat, airot, moottori, purjeet, ja mukaan tulevat lisävarusteet. Jos mahdollista käy veneellä testiajolla niin tiedät, miten kaikki toimii. Lue myös: sttinfo.fi – Suomiveneilee – koeajopäivät

 

Millainen vene sopii vasta-alkajalle?

Veneily on suosittu harrastus, joka tarjoaa monenlaista elämystä ja kokemusta. Veneen hankinta voi kuitenkin olla haastavaa, varsinkin jos olet vasta-alkaja ja et tiedä, millainen vene sopii sinulle parhaiten.

Vasta-alkajalle sopiva vene on yleensä helppohoitoinen ja turvallinen käyttää. Se voi olla esimerkiksi avovene, joka soveltuu hyvin päiväretkille ja pienimuotoiseen kalastukseen. Avoveneessä on yleensä vähän varusteita ja se on helppo hallita myös aloittelijalle.

Toinen vaihtoehto on mökkivene, joka soveltuu erinomaisesti mökkirannassa käytettäväksi. Mökkiveneissä on yleensä enemmän tilaa ja ne ovat vakaita käyttää. Ne sopivat hyvin myös perheen pienempien lasten kanssa liikkumiseen.

Jos haluat lähteä pidemmälle vesille, esimerkiksi saaristoon, kannattaa harkita retkiveneen hankkimista. Retkiveneissä on enemmän varusteita ja ne ovat yleensä vakaita ja turvallisia käyttää. Retkiveneessä voit viettää yösi veneessä ja nauttia merellisestä tunnelmasta.

Veneen valintaan vaikuttaa myös käyttötarkoitus ja budjetti. Veneen koko, moottorin teho ja varusteet vaikuttavat myös hintaan. On tärkeää, että valitset veneen, joka sopii omaan tarpeeseesi ja käyttötarkoitukseen. Muista myös, että veneen ylläpito ja säilytys voivat aiheuttaa lisäkustannuksia, jotka on hyvä ottaa huomioon jo veneen hankintavaiheessa.

 

Millainen vene kokeneelle veneilijälle?

Kokeneelle veneilijälle sopiva vene voi olla monenlainen. Kokeneella veneilijällä on yleensä oma näkemys siitä, millainen vene sopii parhaiten hänen tarpeisiinsa ja käyttötarkoitukseensa. Veneen valinnassa korostuu yleensä käytännöllisyys, mukavuus ja ominaisuudet, joilla veneilijä voi kehittää veneilytaitojaan ja nauttia veneilystä täysin siemauksin.

Yksi kokeneelle veneilijälle sopiva vaihtoehto voi olla sporttinen daycruiser, joka soveltuu hyvin esimerkiksi päiväretkille ja vesiharrastuksiin. Daycruiserin nopea ja vakaa kulku sopii hyvin kokeneille veneilijöille, jotka haluavat kokea veneilyn vauhdikkaamman puolen. Daycruiserissa voi olla myös paljon varusteita, kuten suihku ja wc, jotka tekevät veneilystä mukavampaa.

Toinen vaihtoehto kokeneelle veneilijälle voi olla klassinen purjevene, jolla voi kokea purjehduksen viehätyksen. Purjeveneet ovat yleensä hidasliikkeisempiä kuin moottoriveneet, mutta niiden ketterä ohjaus ja tarkkuutta vaativa navigointi haastavat kokeneempaakin veneilijää. Purjeveneillä voi tehdä myös pidempiä matkoja ja kokea erilaisia luontoelämyksiä.

Kokeneelle veneilijälle sopiva vene voi olla myös suuri ja mukava matkavene, joka mahdollistaa pidemmät matkat ja yöpymisen veneessä. Matkaveneissä on yleensä paljon varusteita ja tilaa, joten ne soveltuvat erinomaisesti perheen tai ystävien kanssa liikkumiseen.

 

Venelainalla toteutat haaveen omasta veneestä

Venelaina voi olla monen omasta veneestä haaveilevan ainoa mahdollisuus toteuttaa haave. Vastuullinen lainan ottaminen ei horjuta taloutta suuntaa eikä toiseen ja sovittamalla lainan takaisinmaksun omaan talouteen nähden sopivaksi, selviää lainanlyhennyksistä ilman mitään ongelmia.

Venelainaa varten haetaan yleensä vakuudeton kulutusluotto tai jatkuva joustoluotto. Kertaluontoisen kulutusluoton etuna on, että laina maksetaan heti myönteisen lainapäätöksen jälkeen hakijan tilille, jolloin venekaupoille pääsee nopeallakin aikataululla. Joustoluoton etuna on että, lainaa voi nostaa käyttöön halutessaan pienemmissä erissä, mikä on hyvä ratkaisu silloin, jos aikomuksena on remontoida vene itse parempaan kuntoon ja tarvitsee rahaa käyttöön aina silloin tällöin.

 

Venelainan kilpailuttaminen ja vertailu

Venelainan kilpailuttaminen ja vertailu on tärkeä osa veneen hankintaa. VarmaLaina.fi lainavertailupalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten venelainoja. Palvelun avulla voit helposti löytää juuri sinulle sopivan ja edullisimman venelainan.

VarmaLaina.fi -palvelun käyttö on ilmaista ja helppoa. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi lainahakemus, jossa kerrot tarvitsemasi lainan määrän ja maksuajan. Tämän jälkeen palvelu kilpailuttaa sinulle sopivat lainatarjoukset eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken.

Kun olet vastaanottanut eri lainatarjoukset, voit vertailla niitä keskenään ja valita sopivimman vaihtoehdon. Tarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi lainan korkoon, takaisinmaksuaikaan ja mahdollisiin lisäkuluihin. Vertaillessasi lainoja, muista myös huomioida oma maksukykysi ja varmistaa, että laina sopii taloudelliseen tilanteeseesi.

Venelainan kilpailuttaminen ja vertailu VarmaLaina.fi -palvelussa voi säästää merkittävästi rahaa ja vaivaa lainanhakuprosessissa.

Kilpailuta venelaina ja hanki rahoituksella itsellesi vene. Lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka. 

 

Kulutusluotto moneen eri käyttötarkoitukseen

Vakuudeton kulutusluotto on yleinen tapa rahoittaa erilaisia hankintoja ja menoja. Tällaisen lainan etuna on se, että sitä voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Lainan määrä voi vaihdella 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti, joten sen avulla voi rahoittaa monenlaisia käyttötarkoituksia.

Lomalaina on yksi käyttötarkoitus, johon vakuudeton kulutusluotto sopii erityisen hyvin. Kesän lähestyessä moni haaveilee lomamatkasta, mutta sen rahoittaminen voi olla haastavaa. Lomalainan avulla matkan kustannukset voi jakaa useammalle kuukaudelle, jolloin ne eivät rasita taloutta liikaa kerralla.

Vakuudeton kulutusluotto voi olla myös hyvä ratkaisu silloin, kun haluaa toteuttaa muita suurempia hankintoja, kuten auton tai veneen oston tai hankkia mökille paljun. Lainan korot ja maksuerät kannattaa aina tarkistaa ennen lainan ottamista, jotta tiedät tarkalleen, minkä verran laina tulee sinulle kokonaisuudessaan maksamaan.

Ennen kuin otat vakuudettoman kulutusluoton, kannattaa aina harkita tarkkaan omaa maksukykyäsi ja sitä, miten laina vaikuttaa omaan talouteesi. Lainanlyhennykset tulee maksaa sovitusti, jotta välttyy viivästyskoroilta ja mahdollisilta perintätoimilta. Laina kannattaa aina kilpailuttaa eri rahoituslaitosten välillä, jotta löydät juuri sinulle sopivan ja edullisimman vaihtoehdon.

VarmaLaina.fi
Logo