Yhdistä pienet lainat – säästä kuluissa ja koroissa

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden eri lainojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Tämän tavoitteena on yleensä saada helpotusta taloudelliseen tilanteeseen, kun useita pienempiä lainoja on kertynyt ja niiden hoitaminen tuntuu hankalalta. Pienten lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa, jos tämän hetkinen lainojen korko tuntuu korkealta. Aina yhdistelylainaa ei ole mahdollista saada nykyisille lainoille, mutta koska lainojen kilpailuttaminen ja lainojen yhdistely ei maksa mitään, kannattaa kokeilla, onnistuuko kohdallasi pienten lainojen yhdistäminen. 

 

Miksi pienet lainat kannattaa yhdistää?

Lainojen yhdistäminen voi tarjota monia etuja. Ensinnäkin, yhdistelylaina voi tarjota alhaisemman koron kuin useat pienet lainat erikseen maksettuna. Tämä voi johtua siitä, että yhdistelylaina on suurempi ja sitä voidaan tarjota paremmilla ehdoilla. Lisäksi lainojen uudelleenjärjestely voi tarjota yhden selkeän maksusuunnitelman, joka voi helpottaa taloudenhallintaa.

Toiseksi, lainojen yhdistäminen voi vähentää kuukausittaisia lyhennyksiä. Useiden pienien lainojen lyhentäminen voi tuntua raskaalta ja aiheuttaa taloudellista stressiä, kun taas yhdeksi lainakokonaisuudeksi yhdistetty laina voi tarjota pienemmän kuukausittaisen lyhennyksen ja paremman taloudellisen hallinnan.

Kolmanneksi nykyisten lainojen yhdistäminen voi tarjota joustavammat lainaehdot, kuten pidemmän takaisinmaksuajan. Tämä voi auttaa helpottamaan taloudellista taakkaa ja tarjota enemmän joustavuutta talouden suunnittelussa. Kun lainassa on pidempi maksuaika, pienenee lainan lyhennyserä, näin ollen voit saada lainaa pienellä kuukausierällä, jos sellaiseen on tarvetta.

 

Poistaako pienten lainojen yhdistäminen velkaongelmat?

Pienten lainojen yhdistäminen voi auttaa helpottamaan taloudellista taakkaa ja parantaa velkatilannetta. Kun useita pieniä lainoja on kertynyt, niiden hoitaminen voi tuntua hankalalta ja aiheuttaa taloudellista stressiä. Lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi voi tarjota useita etuja, kuten alhaisemmat korot, pienemmät kuukausittaiset lyhennykset ja paremman taloudellisen hallinnan. Yhdistämällä lainat voit saada uutta lainaa pienellä korolla ja juostavalla maksuajalla.

Kuitenkin, lainojen yhdistäminen ei poista perimmäisiä syitä, miksi lainoja on otettu. Jos velkaongelmat ovat syntyneet esimerkiksi liiallisen kulutuksen tai taloudellisen hallinnan puutteen takia, lainojen yhdistäminen ei poista näitä ongelmia. Sen sijaan, se voi tarjota helpotusta lyhyellä aikavälillä, mutta perimmäisiä ongelmia tulee käsitellä erikseen.

On tärkeää arvioida henkilökohtaisia taloudellisia tarpeita ja tavoitteita ennen lainojen yhdistämistä ja tutkia huolellisesti eri vaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä. Velkaongelmien ratkaisemiseksi voi tarvita muita toimenpiteitä, kuten budjetin laadinnan, kulutustottumusten muutoksen tai ammattilaisen avun.

 

Miten pienet lainat yhdistetään yhdeksi lainaksi?

Pienten lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi on helppoa ja yleensä seuraavia vaiheita:

Selvitä nykyisten lainojen kokonaissaldo ja korkokulut. Tämä auttaa sinua saamaan selkeän käsityksen siitä, kuinka paljon velkaa sinulla on. Tarvittavat tiedot saat nykyiseltä lainantarjoajalta.

Hae nykyisille lainoillesi yhdistelylainaa. Laske olemassa olevat lainasi yhteen ja lisää lainasumma lainahakemukseen. Laske lainalle sopiva takaisinmaksuaika. Käytä tässä apunasi VarmaLaina- palvelun maksutonta lainalaskuria.

Lainahakemuksen huolellisen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen saat pian uusia lainatarjouksia vertailtavaksesi. Vertaa lainoja muun muassa kuukausierän ja todellisen vuosikoron perusteella. Jos joku uusista lainoista on vanhoja lainojasi edullisempi, valitse laina ja odottele valitsemaltasi lainantarjoajalta ohjeita lainasopimuksen allekirjoittamiseen.

Maksa olemassa olevat pienet lainat pois. Jatkossa sinulla on uusi lainakokonaisuus maksettavana, jonka hallitseminen on selkeämpää. Samalla olet päässyt eroon myös useamman lainan aiheuttamista päällekkäisistä kuluista ja korkomaksuista eroon, jolloin säästät jatkossa kuluissa.

 

Mitkä lainat voi yhdistää?

Suuret ja pienet lainat voi yhdistää ilman takaajia tai vakuuksia aina jopa 60 000 euroon saakka.

Yleensä kaikki lainat voidaan yhdistää, mutta lainojen yhdistäminen voi olla järkevää erityisesti silloin, kun on useita pieniä lainoja. Usein pienten lainojen korkokulut voivat olla korkeita ja lyhennysaikataulu voi olla haasteellinen, jolloin lainojen yhdistäminen voi tarjota helpotusta taloudelliseen tilanteeseen.

Lainojen yhdistämistä on mahdollista esimerkiksi kulutusluotoille, pikavipeille, osamaksusopimuksille ja joustoluotoille. Lainojen yhdistäminen voi myös olla järkevää, kun on useita eri luottokortteja ja haluaa yhden selkeän maksusuunnitelman.

Ennen kuin päätät yhdistää lainoja, on tärkeää tutkia tarkasti eri vaihtoehtoja ja laskea, kuinka paljon kokonaiskustannukset tulevat olemaan. Muista myös ottaa huomioon lainojen ehdot, kuten lainan takaisinmaksuaika, korko ja mahdolliset käsittely- ja tilinhoitomaksut.

 

Milloin pienten lainojen yhdistäminen ei ole hyödyllistä?

Vaikka pienten lainojen yhdistäminen voi tarjota monia etuja, se ei aina ole hyödyllistä.

Tässä muutamia tilanteita, joissa lainojen yhdistäminen ei ehkä ole paras vaihtoehto:

  • Lainojen yhdistäminen on kallista. Lainojen yhdistäminen voi johtaa suurempiin kokonaiskustannuksiin, jos uusi laina sisältää korkeampia korkoja tai muita kuluja kuin nykyiset lainat.
  • Lainojen takaisinmaksuaika pitenee. Kun lainoja yhdistetään, takaisinmaksuaika voi pidentyä, mikä tarkoittaa, että lainan kokonaiskustannukset voivat kasvaa pitkän aikavälin aikana.
  • Lainojen yhdistäminen ei ratkaise perimmäisiä syitä. Jos velkaongelmat ovat syntyneet liiallisen kulutuksen tai taloudellisen hallinnan puutteen takia, lainojen yhdistäminen ei poista näitä ongelmia. Sen sijaan, se voi tarjota helpotusta lyhyellä aikavälillä, mutta perimmäisiä ongelmia tulee käsitellä erikseen.
  • Sinulla on vain yksi pieni laina. Jos sinulla on vain yksi pieni laina, lainojen yhdistäminen ei välttämättä ole kannattavaa, sillä yhdistämisen kustannukset voivat ylittää säästön.

 

Miksi lainojen yhdistäminen ei aina onnistu?

Aina pienten tai suurienkaan lainojen yhdistäminen ei onnistu, vaikka lainanhakija sitä kovasti toivoisi.

Syyt, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu voivat olla muun muassa:

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa. Jos sinulla on merkintä luottotiedoissa, et ehkä ole oikeutettu yhdistelylainaan. Lainanmyöntäjät katsovat tarkasti hakijoiden luottotietoja, joten jos luottohistoriasi on huono, se voi estää sinua saamasta uutta lainaa.

Liian pienet lainat.  Joissakin tapauksissa, erityisesti kun kyseessä ovat pienet lainat, lainojen yhdistäminen ei ole mahdollista. Esimerkiksi, jos sinulla on vain yksi pieni pikavippi, ei ole välttämättä mahdollista löytää yhdistelylainaa, joka kattaisi sen.

Liian suuri velkamäärä. Jos sinulla on liian paljon lainaa, et ehkä ole oikeutettu yhdistelylainaan. Lainanmyöntäjät katsovat tarkasti hakijoiden velkatasoa ja maksukykyä, joten jos velkamääräsi on liian suuri, se voi estää sinua saamasta uutta lainaa.

Eri maksuehdot. Jos nykyiset lainasi ovat eri maksuehdoilla ja koroilla, voi olla vaikea löytää uutta yhdistelylainaa, joka tarjoaisi paremmat ehdot ja kustannukset.

 

Miten VarmaLaina voi auttaa pienten lainojen yhdistämisessä?

VarmaLaina voi auttaa pienten lainojen yhdistämisessä kilpailuttamalla lainat useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Tämä tarkoittaa, että voit hakea yhdistelylainaa palvelun kautta ja saat nopeasti useita eri lainatarjouksia vertailtavaksesi.

Palvelun avulla voit hakea yhdistelylainaa 1000 – 60 000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia ja valita laina-ajan 1 – 15 vuoden väliltä. Kilpailuttamalla lainan useiden eri lainantarjoajien kesken voit saada useita eri lainatarjouksia ja löytää näin lainan, joka tarjoaa alhaisemman koron ja paremmat ehdot kuin nykyiset lainasi.

VarmaLaina voi myös auttaa sinua saamaan selkeän kuvan, kuinka paljon voit säästää yhdistämällä nykyiset lainasi yhdeksi isommaksi lainaksi. Jokainen saamasi lainatarjous on henkilökohtainen ja lainatarjoukset on suunniteltu tietojesi ja lainahakemukseen antamiesi ehtojen mukaisesti. Palvelun avulla voit kätevästi lähettää lainahakemuksen useille eri lainanmyöntäjille yhdellä kertaa, jolloin säästät aikaa ja vaivaa.

Yhdistelylainan hakeminen VarmaLaina.fi-palvelun kautta on helppoa ja nopeaa. Täytä vain lainahakemus ja saat useita eri lainatarjouksia vertailtavaksesi. Voit valita parhaan tarjouksen ja aloittaa uuden selkeän maksusuunnitelman nykyisten lainojesi yhdistämiseksi.

Aloita lainojen kilpailuttaminen VarmaLaina.fi palvelussa, niin näet nopeasti voitko saada edullista yhdistelylainaa pankeilta ja rahoitusyhtiöltä. 

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään. 

VarmaLaina.fi
Logo