Pikavippien yhdistäminen

Artikkelin on kirjoittanut Emma Johansson


Pikavippi tai mikä tahansa muu laina on hyvä ratkaisu rahoitustarpeeseen, kun omat rahat eivät yksin riitä. Jossain vaiheessa on kuitenkin hyvä pysähtyä tarkastelemaan omaa talouttaan.

Pikavippien ja muiden lainojen yhdistäminen on tullut ajankohtaiseksi, kun henkilöllä on kaksi tai useampi laina hoidettavanaan. Pikavippien yhdistäminen tuo pidemmällä ajalla selvää säästöä, koska jokaisesta otetusta lainasta joutuu maksamaan kulut ja korkomaksut erikseen. Monen pienen lainan yhdistäminen yhteen suurempaan, mutta edullisempaan lainaan on lähes poikkeuksetta taloudellisesti järkevää.

pikavippien yhdistäminen

                        Pikavippien yhdistäminen poistaa päällekkäiset lainanhoitokulut.

 

Uusi korkokattolaki

Pikavippien yhdistäminen on viime syksyn jälkeen ollut vilkasta. Syynä tähän on ollut uusi korkokattolaki, jonka johdosta vakuudettomien lainojen nimellinen vuosikorko muuttui kuluttajalle edullisempaan suuntaan ja samalla asetettiin laki tiukentamaan myös lainan muita kuluja.

Uuden korkokattolain nojalla lainan nimellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut vuodessa yhteensä korkeintaan 150 euroa. Laki koskee syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen otettuja lainoja, mutta ennen lakimuutosta otetun lainan saa kilpailuttaa uudelleen vastaamaan uutta lakia.

Ennen lakimuutosta pikavippien lainakorko oli 50 % tuntumassa ja lainan muut kulut lainapalvelun itsensä määriteltävissä. Lakimuutoksen jälkeen markkinoilta poistui ns. kalliit lainat, joten lainan uudelleen kilpailuttaminen ja pikavippien yhdistäminen on ollut nyt ajankohtaista.

Automaattisesti lainan kulut ja nimelliskorko ei muutu vastaamaan uutta korkokattoa, vaan asiakkaan tulee hakea lainaa uudelleen valitsemastaan lainapalvelusta tai kilpailuttaa laina usean lainantarjoajan välillä ja valita sitä kautta itselleen yhdistelylaina.

Lue lisää aiheesta: Vakuudettomien lainojen korkokattolaki muuttui

 

Pikavippien yhdistäminen kannattaa aloittaa ajoissa

Älä turhaan maksa monen lainan päällekkäisiä kuluja ja lainakorkoa, jos voit tehdä asialle jotain. Lainojen yhdistäminen on syytä aloittaa heti, kun siihen on sopivasta aikaa. Hakijan apuna toimii maksuton VarmaLaina.fi palvelu, joka kilpailuttaa lainahakemuksen jopa 30 pankin ja rahoitusyhtiön kesken. Jokainen lainanmyöntäjä, joka pystyy tarjoamaan hakijalle hänen tarvitsemaansa yhdistelylainaa, jättää oman lainatarjouksensa hakijan tarkistettavaksi.

Toimi näin:

  • Laske paljonko sinulla on velkaa yhteensä
  • Lisää summa lainahakemukseen
  • Täytä hakemus huolellisesti ja lähetä
  • Saat lainatarjouksen vertailtavaksi
  • Valitse edullisin yhdistelylaina
  • Maksa pienet korkeakorkoiset lainat pois

Pikavippien yhdistämisen jälkeen sinulla on maksettavana yksi suurempi laina. Lainojen yhdistäminen selkeyttää näin taloudenhallintaa, kun muistettavana on vain yksi lainan eräpäivä. Yhdistämällä lainat pääset eroon päällekkäisistä lainanhoitokuluista ja säästät pidemmällä ajalla merkittävästi. Rahallista säästöä on vaikea arvioida, koska jokainen yhdistelylaina on hieman erilainen.

Hakija voi halutessaan laskea arvioin säästöstä maksuttomalla lainalaskurilla. Lainalaskuriin syötetään haettu lainasumma, maksuaika, nimelliskorko sekä lainan hoitokulut. Lainalaskuri laskee suuntaa antavan arvioin yhdistelylainalle. Lainalaskurilla voi olla kuitenkin vaikea arvioida lainan kuluja ja korkoa, joten henkilökohtaisen lainalaskelman saat täyttämällä ja lähettämällä lainahakemuksen kilpailutettavaksi.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei ole koskaan sitova päätös lainan ottamisesta. Hakija saa pyytää maksuttoman lainatarjouksen ilman sitoutumista tai riskiä vertailtavakseen.

 

Yhdistelylainaa jopa 60.000 euroon saakka

Lainat jotka hakija voi yhdistää voivat olla esimerkiksi joustoluotto, kulutusluotto, osamaksu, pikavippi tai luottokorttivelka. Lainojen ei siis tarvitse olla pelkästään pikavippejä.

Yhdistelylainaa voi hakea 100 eurosta aina jopa 60000 euroon saakka. Takaisinmaksuaikaa uudelle yhdistelylainalle voi saada 1 – 20 vuotta.

Jos siis otat yhden suuremman lainan pidemmällä maksuajalla, voit mahdollisesti saada lainallesi pienemmän kuukausierän.

Näin rahaa jää jatkossa enemmän muuhun elämiseen. Yhdistelylainaa varten hakija ei tarvitse takaajia tai vakuuksia.

 

Vaihda pikavipit kulutusluottoon

Pikavippi on usein hyvä ratkaisu nopeaan lainatarpeeseen, mutta yleensä mitä pienemmästä lainasta on kyse, sen kalliimmat on korkokulut.

Toki lainaa ei kannata koskaan ottaa suurempaa summaa kuin mitä tarvitsee ja pienen lainan pystyy maksamaan nopeasti takaisin.

Lainaa kannattaa aina ottaa vain sen verran kuin on tarve ja pyrkiä maksamaan lainan takaisin nopealla aikataululla.

Jos sinulla on vaikeuksia hahmottaa kuinka paljon lainaa kannattaa ottaa ja millainen laina-aika sopii sinun talouteesi, suosittelemme ottamaan ennen lainan hakemista avuksi maksuttoman lainalaskurin. Lainalaskurin avulla saa selkeämmän kuvan millainen lainasumma ja maksuaika on juuri sinulle.

Pikavippi voi monesti tuntua parhaimmalta ratkaisulta, jos lainaa tarvitsee vain pienen summan, vähäksi aikaa, mutta jos pikavippejä on syystä tai toisesta kertynyt maksettavaksi useita, kannattaa miettiä pikavippien yhdistämistä.

Pikavippien yhdistäminen kannattaa aloittaa siitä, että kilpailuttaa yhden suuremman kulutusluoton ja vaihtaa pikavipit edullisempaan kulutusluottoon.

Kulutusluotto on usein edullisempi kuin pikavippi ja, jos sinulla sattuu olemaan vielä useampi pikavippi, joudut maksamaan jokaisesta lainasta erikseen lainanhoitokulut.

Yhdistämällä pikavipit yhteen selkeämpään kokonaisuuteen pääset eroon monen lainan aiheuttamista päällekkäisistä kulu- ja korkomaksuista.

 

Miten pikavippien yhdistäminen onnistuu?

Laske alkuun yhteen paljonko sinulla on lainoja maksamatta.

Tässä kohtaa kannattaa olla tarkkana ja laskea lainat sentilleen yhteen koska on tärkeää, ettei sinulla jää pikavippejä lainojen yhdistämisen jälkeen yhtään maksamatta.

Jäljellä olevat lainasummat saa selville laskusta, omien sivujen kautta tai kysymällä lainasumman lainantarjoajan asiakaspalvelusta.

Tarkan lainasumman selville saamisen jälkeen voit aloittaa lainan kilpailuttamisen.

Valitse yllä olevasta lainapalvelulistauksesta lainapalvelu mistä voisit hakea uutta kilpailukykyistä yhdistelylainaa.

On tärkeää huomioida, ettei yksikään yllä olevista lainapalveluista myönnä pikalainaa, vaan kaikki lainapalvelut tarjoavat asiakkailleen lainaa *uuden korkokattolain puitteissa.

Jos lainan kilpailuttaminen tuntuu itsenäisesti vaikealta, voit ottaa avuksesi maksuttoman lainan kilpailutuspalvelun, jonka tavoite on löytää hakijalle monta hyvää lainatarjousta minkä kautta hän voisi yhdistää pikalainat.

Tällaisia lainan kilpailutuspalveluita ovat esimerkiksi: VertaaLainaa.fi, VarmaLaina.fi, sekä LainojenYhdistäminen.com

Kyseiset palvelut kilpailuttajat hakijan jättämän lainan jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä ja lainatarjoukset välitetään hetkessä hakijan vertailtavaksi.

Molemmat tavat ovat toimivia, maksuttomia eivätkä lainatarjousten pyytämisvaiheessa sido hakijaa mihinkään sopimukseen.

Pikavippien yhdistäminen näkyy melko nopeasti lainansa yhdistäneen henkilön kukkarossa.

Säästö voi olla vuodessa jopa useita satoja euroja.

 

Korkokattolaki toi muutoksen lainamarkkinoille

*Lainan nimellinen vuosikorko ei syyskuulla 2019 astuneen lain myötä saa olla kuin korkeintaan 20 %.

Lainan muut kulut saavat olla yhteensä 150 euroa.

Uusi laki koskee kaikkia vakuudettomia lainoja, mutta on syytä huomioida, ettei laki koske niitä lainasopimuksia, jotka on solmittu ennen 1.9.2019.

Tämän vuoksi lainat kannattaa kilpailuttaa uudelleen koskemaan uutta korkokattolakia.

Lainanottajalla on oikeus kilpailuttaa lainansa uudelleen ja vaihtaa lainansa edullisempaan niin halutessaan.

Tämä koskee kaikki lainoja, kuten pikavippejä, kulutusluottoja ja esimerkiksi joustoluottoja.

Emma Johansson

Artikkelin on kirjoittanut

Emma Johansson

Sisällöntuottaja

Emma on työskennellyt VarmaLaina.fi palvelun sisällöntuottajana jo usean vuoden ajan.

Aikaisemmin Emma on työskennellyt pankissa rahoituksen puolella, joten hänellä on paljon tietoa erilaisista rahoitukseen liittyvistä asioista. VarmaLaina.fi palvelussa Emma hoitaa sisällöntuottamisen lisäksi myös asiakaspalvelutehtäviä.

Emmalla on akateeminen koulutus ja hän on aina ollut kiinnostunut taloudesta ja siitä, miten nykyteknologian avulla voidaan auttaa ihmisiä tekemään taloudellisesti viisaampia ratkaisuja. Mielenkiinnon kohteena on myös tuotteiden ja palveluiden hintaseuranta, sekä säästäminen. Emman tekemiä blogitekstejä on julkaistu lukuisissa sanomalehdissä ja verkkosivustoilla kuten Ylellä, Taloussanomissa, Helsingin sanomissa ja Kauppalehdessä.

Ota yhteyttä:

Sähköposti: toimitus(at)varmalaina.fi

VarmaLaina.fi