Mikä on pikavippi?

Pikavippi

Pikavippi on lyhytaikainen laina, jota voidaan hakea netistä tietokoneella tai matkapuhelimella. Pikavippi on yleensä pieni summa ja se on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön. Vuosia sitten pikavippien korkotaso oli hyvin korkea, mutta tiukentuneen lainsäädännön ansiosta pikavippien korko on kohtuullisella tasolla. 

 

Millainen lainatuote pikavippi on?

Pikavippi on lainatuote, joka on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat nopeaa ja helppoa rahoitusta lyhyellä aikavälillä. Pikavippi on yleensä pieni lainasumma, jonka hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Pikavippi on yleensä suhteellisen pieni laina, jonka määrä voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Pikavippien lyhyt takaisinmaksuaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen. Tämä tarkoittaa sitä, että pikavipillä voidaan rahoittaa esimerkiksi äkillinen lasku, joka on maksettava nopeasti, sekä muun muassa auton korjaus, kodinkoneen rikkoutuminen, huonekaluhankinnat, lemmikin eläinlääkärikulut tai esimerkiksi hammaslääkärilasku.

Pikavippien myöntämistä ja kuluttajansuojaa säännellään Suomessa tarkasti, ja rahoituslaitoksille on asetettu tiukkoja vaatimuksia. Pikavippien korkokatto on asetettu Suomessa 20 prosenttiin, ja myös muita rajoituksia on asetettu, jotta kuluttajat eivät velkaantuisi ylivelkaantumiseen asti.

Ennen pikavipin hakemista on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien ehtoja, korkoja ja kuluja. Tämä auttaa valitsemaan lainan, joka sopii omiin taloudellisiin tarpeisiin ja mahdollisuuksiin parhaiten. Lainaa harkitsevan tulee myös arvioida, onko pikavippi todella tarpeellinen ja löytyisikö muita vaihtoehtoja, kuten joustoluotto tai kulutusluotto, joiden ehdot ja kulut saattavat olla edullisempia.

 

Kenelle pikavippi myönnetään?

Yleensä pikavippien myöntämisen vaatimuksiin kuuluu useita eri tekijöitä, joista tärkeimmät ovat:

  • Hakijan tulee olla täysi-ikäinen, eli vähintään 18-vuotias.
  • Hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa.
  • Hakijalla tulee olla säännöllisiä tuloja. Tämä voi olla esimerkiksi palkkatuloja, eläkettä tai muita etuuksia.
  • Hakijan tulee olla luottokelpoinen eli hänellä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Näiden vaatimusten lisäksi pikavippien hakeminen edellyttää usein myös pankkitilin käyttöä, sillä lainanmaksu tapahtuu yleensä suoraan hakijan pankkitilille.

Pikavippien myöntäjät tekevät usein myös hakijan luottokelpoisuuden tarkistuksen, jotta voidaan arvioida lainanhakijan kykyä maksaa takaisin myönnetty laina. Tämä tarkoittaa pankki tai rahalaitos voi tarkistaa lainanhakijan luottotiedot esimerkiksi Bisnode Oy:sta tai Asiakastieto palvelusta. Kyseistä palveluista voi myös lainanhakija itse tarkistaa luottotietonsa kerran 12 kuukauden aikana maksutta.

 

Voiko pikavipin saada ilman takaajia tai vakuuksia?

Pikavippejä myönnetään yleensä ilman takaajia tai vakuuksia, mikä tarkoittaa, että lainanantaja luottaa lainanottajan kykyyn maksaa lainan takaisin sovitussa ajassa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pikavippien korot ja kulut voivat olla korkeammat, sillä lainanantaja kantaa enemmän riskiä lainan takaisinmaksun suhteen.

Vaikka pikavippejä myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia, hakijan tulee täyttää tiettyjä vaatimuksia. Hakijan tulee olla täysi-ikäinen, asua vakituisesti Suomessa ja omaa säännölliset tulot.

 

Miten pikavippejä voi vertailla?

Pikavipit ovat lyhytaikaisia lainatuotteita, jotka ovat tarkoitettu nopeaan ja helppoon rahoitukseen lyhyellä aikavälillä. Pikavippien yleisyys on kasvanut viime vuosina, mutta ennen pikavipin hakemista on tärkeää tutustua eri lainantarjoajien ehtoihin ja kuluihin, jotta voi valita lainan, joka sopii omiin taloudellisiin tarpeisiin ja mahdollisuuksiin parhaiten.

Pikavippien vertailu auttaa löytämään sopivan lainan omiin tarpeisiin ja mahdollisuuksiin. Ennen kuin tekee lainahakemuksen, kannattaa vertailla eri lainantarjoajien ehtoja ja kuluja. Tärkeimmät vertailtavat tekijät ovat lainan korko ja kulut sekä takaisinmaksuaika.

Lainan korko ja kulut voivat vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä. Lainojen todellinen vuosikorko kuvaa lainan kokonaiskustannuksia, ja se sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut ja korot. Mitä korkeampi todellinen vuosikorko on, sitä kalliimpi laina on kyseessä.

Takaisinmaksuaika kertoo, kuinka nopeasti laina tulee maksaa takaisin. Pikavipit ovat yleensä lyhytaikaisia lainoja, joiden takaisinmaksuaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen. Mitä lyhyempi takaisinmaksuaika on, sitä nopeammin laina on maksettava takaisin, mutta toisaalta korot ja kulut voivat olla korkeammat.

Ennen pikavipin valintaa on tärkeää arvioida, onko pikavippi todella tarpeellinen ja löytyisikö muita vaihtoehtoja, kuten joustoluotto tai kulutusluotto, joiden ehdot ja kulut saattavat olla edullisempia. Lainan valintaan vaikuttaa myös lainan summa. Pikavippien lainasummat ovat yleensä pieniä, noin 100 eurosta 10 000 euroon.  On tärkeää arvioida tarkkaan, kuinka paljon lainaa tarvitsee ja kuinka nopeasti se tulee maksaa takaisin.

Pikavippien hakeminen onnistuu helposti netissä. Lainahakemuksen täyttäminen vie yleensä vain muutaman minuutin, ja hakemuksen lähettämisen jälkeen lainapäätös tulee nopeasti. Kun lainapäätös on myönteinen, laina siirretään yleensä hakijan pankkitilille samana päivänä tai seuraavana arkipäivänä.

Ennen lainan hakemista on tärkeää lukea lainaehdot huolellisesti ja varmistaa, että ne ovat selkeät ja ymmärrettävät. Lainaehtoihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä ne sisältävät tietoa esimerkiksi lainan koroista, kuluista ja takaisinmaksuehdoista. Jos lainan ehdot eivät ole selkeät, kannattaa kysyä lisätietoja lainanantajalta ennen lainan hakemista.

 

Kilpailuta pikavippi VarmaLaina.fi palvelussa

VarmaLaina.fi on vertailupalvelu, joka tarjoaa helpon ja nopean tavan vertailla pikavippejä eri lainantarjoajien välillä. Palvelu kilpailuttaa lainat yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten löydät varmasti juuri sinulle sopivan lainan.

Pikavippien vertailu on tärkeää, sillä eri lainantarjoajien ehdot ja korot voivat vaihdella merkittävästi. VarmaLaina.fi lainavertailupalvelu tarjoaa vaivattoman tavan vertailla pikavippejä yhdellä hakemuksella. Palvelu on ilmainen käyttää ja VarmaLaina.fi kilpailuttaa lainat puolestasi. Voit kilpailuttaa lainat missä tahansa ja milloin tahansa, kun tarvitset nopeaa ja edullista lainaa.

Lainan hakeminen VarmaLaina.fi lainavertailupalvelusta onnistuu muutamassa minuutissa. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi lainahakemus, ja palvelu kilpailuttaa sen yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Lainapäätös tulee yleensä nopeasti, ja voit valita sinulle sopivan lainatarjouksen.

Kun käytät VarmaLaina.fi lainavertailupalvelua, sinun ei itse tarvitse hakea lainaa useasta eri paikasta. Palvelu tekee sen puolestasi ja tarjoaa sinulle sopivan lainan. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään. Voit valita sinulle sopivan lainan ja allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti.

Lisää aiheesta: Mikä on pikavippi?

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on lyhytaikainen laina, joka on tarkoitettu yllättäviin ja akuutteihin rahantarpeisiin.

Kuinka paljon voin saada pikavippiä?

Pikavipin määrä vaihtelee lainanantajan ja hakijan taloudellisen tilanteen mukaan. Useimmat pikavipit ovat kuitenkin muutamien satojen tai tuhansien eurojen suuruisia. VarmaLaina- palvelun kautta voit hakea vakuudetonta pikavippiä 1000 eurosta alkaen.

Kuinka nopeasti saan pikavipin?

Pikavippi voidaan myöntää erittäin nopeasti, jopa samana päivänä hakemuksen lähettämisestä.

Miten pikavippi maksetaan takaisin?

Pikavippi maksetaan takaisin yleensä erissä sovitun takaisinmaksuajan mukaisesti kerran kuukaudessa. Laina-aika riippuu haetusta lainasummasta ja on tyypillisesti 1 – 15 vuotta.

Mitä riskejä pikavippiin liittyy?

Pikavippien korot ja kulut ovat hieman korkeampia kuin perinteisissä lainoissa, joten pikavippien käyttö voi johtaa velkaantumiseen. On tärkeää varmistaa oma maksukyky ennen pikavipin hakemista ja vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja kuluja.

Mikä on pikavipin korko?

Pikavipin korko vaihtelee lainanantajasta riippuen. Vakuudettomien lainojen kuten pikavipin korko on alkaen 4 prosenttia. On tärkeää tarkistaa eri lainanantajien tarjoamat korot ja kulut ennen pikavipin hakemista ja valita sopiva vaihtoehto omaan taloudelliseen tilanteeseen.

VarmaLaina.fi
Logo