Kuka voi hakea lainaa?

 

Vakuudeton laina on rahoitusratkaisu, joka ei vaadi lainanottajalta vakuuksia tai takaajia. Tämä tarkoittaa, että lainan myöntäminen perustuu lainanottajan luottokelpoisuuteen, tuloihin ja muihin taloudellisiin seikkoihin. Useat suomalaiset sekä Suomessa pysyvät henkilöt ovat hakeneet ja saaneet lainaa, mutta pohditaan vielä tarkemmin kuka voi hakea lainaa ja millaisia ehtoja lainan saaminen edellyttää.

Vakuudetonta lainaa voi hakea monenlaiset henkilöt eri elämäntilanteissa, kuten täysi-ikäiset, yrittäjät, opiskelijat, eläkeläiset ja joissain tapauksissa myös työttömät. Lainan saaminen edellyttää yleensä säännöllisiä tuloja, hyviä luottotietoja ja vakaata taloudenhallintaa. Henkilölle, jolla on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä, ei voi saada lainaa. Lainanantajat arvioivat hakijan taloudellisen tilanteen ja määrittävät lainan ehdot sen perusteella. Lainan hakeminen yhdessä yhteishakijan kanssa voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja mahdollistaa suuremman lainasumman.

 

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa täysi-ikäisille henkilöille

Lainaa ilman vakuuksia voivat hakea kaikki täysi-ikäiset henkilöt, jotka ovat vähintään 18-vuotiaita. Lainan saamisen edellytyksenä on yleensä säännölliset tulot, kuten palkka, eläke tai muu toimeentulo. Lainanantajat tarkistavat hakijan luottotiedot, joten hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

 

Lainaa opiskelijalle

Opiskelijat voivat hakea vakuudetonta lainaa esimerkiksi opintojen rahoittamiseen, asumiseen tai muihin kuluihin. Lainan saaminen edellyttää usein säännöllisiä tuloja, kuten opintotukea tai työssäkäyntiä opiskelun ohessa. Joissakin tapauksissa opiskelijan vanhemmat voivat toimia takaajina, mikäli opiskelijalla ei ole omia tuloja.

Opintotuki on Suomen valtion tarjoama taloudellinen tuki, jonka tarkoituksena on auttaa opiskelijoita kattamaan opiskeluun liittyviä kuluja ja turvata heidän toimeentuloaan opiskelun aikana. Opintotuki koostuu kolmesta osasta: opintorahasta, asumislisästä ja opintolainasta. Kaikki opiskelijat eivät kuitenkaan halua ottaa sosiaalietuuksien lisäksi opintolainaa, vaan ottavat mieluummin pienen lainan, jonka maksavat nopeasti takaisin.

 

Lainaa eläkeläiselle

Eläkeläiset voivat hakea vakuudetonta lainaa esimerkiksi asumiseen, matkustamiseen tai muihin tarpeisiin. Lainan saaminen edellyttää säännöllisiä tuloja, kuten eläkettä. Lainanantajat saattavat asettaa eläkeläisille tiukempia ehtoja, kuten alhaisemman lainasumman tai lyhyemmän takaisinmaksuajan, koska eläkeläisten tulot voivat olla rajallisemmat kuin työssäkäyvien henkilöiden. Eläke ei ole este lainan saamiselle, vaan pankit ja rahoituslaitokset voivat myöntää eläkeläiselle lainaa, jos lainanhakijan tiedot ja maksukyky ovat riittävät. Lainaa eläkeläiselle arvioidaan yhtä laajasti kuin muitakin lainanhakijoita.

 

Lainaa työttömälle tai osa-aika työssä olevalle

Työttömät ja osa-aikatyössä olevat henkilöt voivat myös hakea vakuudetonta lainaa, mutta lainan saaminen voi olla haastavampaa johtuen epäsäännöllisistä tai alhaisemmista tuloista. Lainanantajat saattavat vaatia muita vakuuksia tai takaajia, tai pankit voivat asettaa tiukempia ehtoja, kuten alhaisemman lainasumman tai korkeamman koron. Työttömät voivat kuitenkin saada lainaa esimerkiksi työttömyyskorvauksen perusteella, jos korvaus on riittävä lainan takaisinmaksuun. Arvioitaessa lainan hakemista työttömänä kannattaa tarkasti miettiä omaa taloudellista tilannetta. Uuden lainan ottaminen esimerkiksi vanhan olemassa olevan lainan maksamiseen ei ole koskaan pitkäjänteinen ratkaisu ongelmien ratkaisemiseen. Laina työttömänä olon aikana voi johtaa maksuvaikeuksiin, jos lainasumma on liian korkea.

 

Lainaa henkilölle, jolla on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä

Henkilölle, jolla on tiedoissaan maksuhäiriömerkintä, ei voi saada lainaa. Pankit ja rahoituslaitokset eivät voi myöntää lainaa luottotiedottomalle henkilölle lainan heikon takaisinmaksunriskin vuoksi sekä siitä syystä, ettei lainanhakija joudu vielä suurempiin maksuvaikeuksiin tai uusien maksuhäiriömerkintöjen syntymiseen.

 

Lainaa yhdessä toisen yhteishakijan kanssa

Vakuudetonta lainaa voi hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa, jolloin molempien hakijoiden tulot ja luottotiedot otetaan huomioon lainan myöntämisessä. Yhteishakija voivat olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso, sukulainen tai ystäviä.  Rinnakkaishakijan saaminen yhteisen lainan hakemiseen voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja mahdollistaa suuremman lainasumman ottamisen. Kun lainaa haetaan yhdessä täytyy molempien osapuolien olla hyväksynyt lainaehdot ja lainan takaisinmaksun sopivuus.

 

Lainaa yrittäjälle

Yrittäjät ja itsenäiset ammatinharjoittajat voivat hakea vakuudetonta lainaa liiketoimintansa rahoittamiseen tai muihin tarpeisiin. Lainan saamisen edellytyksenä on yleensä vakaa liiketoiminta ja riittävät tulot, jotka kattavat lainan takaisinmaksun. Lainanantajat saattavat pyytää nähtäväksi yrityksen tilinpäätöstietoja ja verotustietoja lainan myöntämistä varten. Lainaa yritykselle voidaan myöntää ilman takaajia tai vakuuksia jopa 8 000 000 euroa. Hakemalla yrityslainaa VarmaLaina.fi palvelun kautta varmistat samalla, että laina kilpailutetaan yhden hakemuksen lähettämisen jälkeen useiden yrityslainaa tarjoavien pankkien ja rahoituslaitosten kesken.

 

Mihin vakuudettoman lainan saa käyttää?

Vakuudeton laina on rahoitusvaihtoehto, joka ei vaadi lainanottajalta vakuuksia tai takaajia. Se tarjoaa joustavuutta ja helppoutta lainan hakemisessa, ja onkin monille ihmisille sopiva tapa rahoittaa erilaisia hankintoja ja menoja. Vakuudettoman lainan voi käyttää hyvin moneen eri tarkoitukseen, tässä vain muutamia esimerkkejä.

Remontti ja sisustus – Vakuudeton laina voi olla hyvä vaihtoehto kodin remontin tai sisustuksen rahoittamiseen. Voit hankkia lainalla esimerkiksi uusia kalusteita, tehdä keittiöremontin tai parantaa asuntosi energiatehokkuutta. Vakuudettoman lainan avulla voit toteuttaa kodin kunnostusprojektin juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Auton hankinta – Vakuudetonta lainaa voi käyttää myös auton ostamiseen, oli kyseessä sitten uusi tai käytetty auto. Lainan avulla voit hankkia tarvitsemasi kulkupelin ilman, että sinun tarvitsee säästää koko summaa etukäteen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos vanha autosi hajoaa yllättäen ja tarvitset nopeasti uuden.

Matkustaminen – Monet ihmiset käyttävät vakuudetonta lainaa matkustamiseen ja lomailuun. Lainalla voit rahoittaa esimerkiksi unelmiesi lomamatkan, häämatkan tai perheen yhteisen loman. Vakuudettoman lainan avulla voit nauttia ansaitusta vapaasta ja maksaa lainan takaisin joustavasti matkan jälkeen.

Yllättävät menot – Elämässä voi tulla eteen yllättäviä menoja, kuten sairauden aiheuttamia kuluja, kodinkoneiden hajoamista tai muita hätätilanteita. Vakuudeton laina voi auttaa kattamaan näitä kuluja, jolloin voit keskittyä muihin asioihin ilman taloudellista stressiä.

Lainojen yhdistäminen – Vakuudetonta lainaa voi käyttää myös velkojen yhdistämiseen. Jos sinulla on useita eri lainoja tai luottokorttivelkoja, voit ottaa yhden vakuudettoman lainan ja maksaa sillä pois kaikki muut velat. Tämä voi auttaa sinua säästämään korkokuluissa ja helpottaa taloudenhallintaasi, kun sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta ja maksuerästä.

 

Kuinka VarmaLaina.fi auttaa lainanhakijaa lainan kilpailuttamisessa?

VarmaLaina.fi on suomalainen lainankilpailutuspalvelu, joka auttaa lainanhakijoita kilpailuttamaan lainan ja löytämään sopivimman lainan heidän tarpeisiinsa. Lainan kilpailuttamisen palvelussa voivat aloittaa kaikki täysi-ikäiset henkilöt, jotka tarvitsevat vakuudetonta lainaa 1000 – 60 000 euroa. Maksuttoman lainahakemuksen täyttämisen jälkeen laina kilpailutetaan hetkessä yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Aloita lainan kilpailuttaminen ja katso voitko sinä saada lainaa ja millä lainan korolla?

VarmaLaina.fi tarjoaa helpon ja nopean tavan hakea lainaa. Lainanhakija täyttää yhden yksinkertaisen hakemuksen VarmaLaina.fi:n palvelussa. Hakemuksen täyttäminen kestää vain muutaman minuutin, ja sen jälkeen VarmaLaina.fi hoitaa kilpailutuksen puolestasi.

Kun hakemus on lähetetty, VarmaLaina.fi kilpailuttaa lainan useiden eri lainanantajien kanssa. Tämä tarkoittaa, että lainanhakija saa useita eri lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Näin lainanhakija voi vertailla eri lainatarjouksia ja valita niistä itselleen sopivimman.

VarmaLaina.fi
Logo