Pikavippikierre tuo mukanaan monia ongelmia

pikavippikierre - apua velkaongelmiin

Pikavippikierre syntyy, kun henkilö on toistuvasti ottanut entisen pikavipin päälle toisen pikalainan. Lainaa on maksettu ns. uudella lainalla. Lainan ottamisessa ei sinänsä ole mitään väärää eikä ongelmia pääse syntymään, jos lainan takaisinmaksuaikataulua noudattaa ja uutta lainaa otetaan vasta, kun edellinen laina on maksettu pois. Velkaongelmat kasaantuvat tyypillisesti silloin, kun maksuvaikeuksia pyritään peittelemään ottamalla pikavippi toisensa perään.

Pikavippikierre on syytä saada poikki mahdollisimman nopeasti. Velkaongelmiin tarvitsee usein ulkopuolista apua, koska velallinen itse ei enää ehkä näe mitään ulospääsyä ongelman kanssa.

 

Pikavippikierre tuo mukanaan monia ongelmia

Lainantarjoajat eivät koskaan halua aiheuttaa lainansaajalle sellaista tilannetta, että hän joutuu ongelmiin lainan takaisinmaksun kanssa. Tästä syystä lainanhakijan tiedot tarkistetaan aina ennen lainan myöntämistä. Lainahakemuksen yhteydessä hakijalta pyydetään selvitystä palkka- tai eläketuloista, maksukyvystä ja aikaisemmista lainoista. Käytössä olevan negatiivisen luottorekisterin kautta pankit ja rahoitusyhtiöt saavat tietoonsa lainanhakijaa koskevat mahdolliset maksuhäiriömerkinnät, mutta eivät näe muun muassa sitä onko lainanhakijalla todellisuudessa maksuvalmiutta maksaa lainaa takaisin. Luottokartoituksen tekeminen pohjautuu negatiiviseen luottorekisteriin, hakijan antamiin tietoihin sekä pyydettyihin liitteisiin. Merkinnän saaneen luottotiedottoman on vaikea saada pikavippiä tai mitään muutakaan lainaa.

Jos lainat, vakuutukset, vuokrat ja muut laskut ovat pitkään maksamatta aiheuttaa se merkinnän henkilön luottotietoihin. Merkintä luottotiedoissa pysyy 2 – 4 vuotta eikä merkintää saa maksukäyttäytymisparannuksilla tai velkoja maksamalla nopeammin pois. Merkintä luottotiedoissa pysyy määrätyn ajan, mutta tuona aikana on syytä pyrkiä parantamaan omaa taloudellista tilannetta ettei velkakierre pahentuisi. Merkintä luottotiedoissa aiheuttaa monia haasteita muuhunkin elämään kuten asunnon hankintaan, auton ostoon, puhelinliittymän tai vakuutuksen saamiseen. Merkintä luottotiedoissa lyö kuluttajaan heti tietyntyyppisen leiman ja antaa siten usein virheellisen ja syrjivän käsityksen henkilöstä.

Talouden tasapainottamiseen ei ole mitään nopeaa ja yhtä oikeaa keinoa, mutta päätös muuttaa omaa tilannettaan on jo oikea askel. Velkaongelmiin apua saa muun muassa oman kunnan neuvonnasta sekä Takuusäätiöstä. Halu muuttaa omaa elämää ja saada asiat raiteilleen auttaa henkilöä asian hoitamisessa.

 

Positiivinen luottorekisteristä olisi lainanhakijan ja lainantarjoajan etu

Suomessa on tällä hetkessä käytössä negatiivinen luottorekisteri, josta luotonmyöntäjä hakee tietoonsa kuluttajaa koskevan mahdollisen maksuhäiriömerkinnän. Positiivinen luottorekisteri toisi lainantarjoajalle mahdollisuuden tarkistaa lainanhakijasta muutakin tärkeää tietoa mitkä vaikuttaisivat lainapäätökseen velan määrän lisäksi. Näitä kyseisiä tietoja olisi muun muassa hakijan tulot sekä maksukäyttäytyminen. Tämä antaisi pankeille ja rahoitusyhtiöille ajantasaisemman käsityksen lainanhakijan maksuvalmiudesta. Positiivisen luottorekisterin myötä lainanhakijan ei luultavammin tarvitsisi lähettää lainanhakemuksen liitteeksi tositteita, koska kaikki lainan myöntämiseen tarvittavat tiedot saataisiin positiivisen luottorekisterin kautta.

 

Apua velkaongelmiin

Pikavippiä ei koskaan tule maksaa uudella korkeakorkoisella pikalainalla, mutta useiden maksettavana olevien pikavippien yhdistäminen yhteen selkeämpään pankkilainaan tai kulutusluottoon on järkevää. Takuusäätiön suosituksen mukaan monen luottosopimuksen sijaan on fiksumpaa suosia yhtä maksusopimusta.

Kun lainaa maksaa useammalle taholle samanaikaisesti, joutuu jokaisesta erikseen solmitusta lainasta maksamaan kulut ja korkomaksut. Kun lainat yhdistää yhteen selkeämpään lainakokonaisuuteen pääsee monen lainan aiheuttamista tilinhoitomaksuista ja muista kuluista kokonaan eroon.

Lainojen yhdistäminen kannattaa koska:

  • yhdistämällä lainat henkilö pääsee eroon monen lainan päällekkäisistä lainanhoitokuluista ja korkomaksuista
  • taloudenhallinta selkeytyy, kun jatkossa tarvitsee muistaa vain yhden lainan lainanlyhennyspäivä
  • usein yhdistelylainalle saa paremmat lainaehdot ja alhaisemman lainakoron.

 

Mistä lainaa velkojen maksuun?

Palvelumme on erikoistunut lainojen vertailuun sekä lainojen kilpailuttamiseen hakijan puolesta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hakija täyttää palvelumme sivuilla yhden lainahakemuksen tarvittavalla lainasumma sekä halutulla laina-ajalla. Tämän jälkeen lainahakemus välitetään hakijan puolesta kilpailutettavaksi noin 30 eri pankille ja rahoitusyhtiölle.

Palvelumme sopii henkilöille, jotka haluavat yhdistää lainat, hakea uutta lainaa tai kilpailuttaa lainan uudelleen. Kaikki palvelun kautta tavoitettavat pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät vakuudetonta lainaa aina 60.000 euroon saakka.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Lainojen yhdistäminen – 5 tilannetta, jolloin lainat kannattaa yhdistää

VarmaLaina.fi
Logo