5 syytä, miksi luoton siirto tilille saattaa viivästyä?

Lainan siirto tilille

Arjessa voi tulla vastaan tilanne, että rahaa tarvitsee nopeasti tilille. Nopea rahantarve voi tulla, kun perheenjäsen sairastuu, kodinkone hajoaa tai auton huolto maksaa enemmän kuin, mitä alkuun oli budjetoitu. Pidemmän loman tai pyhien jälkeen voi tilin saldo näyttää myös heikolta, kun palkka on huvennut monenlaiseen hankintaan. Pankit ja rahoituslaitokset lupaavat myönnetyn lainan siirtymisen heti tilille, mutta aina näin ei kuitenkaan tapahdu. Mistä mahtaa johtua ettei laina siirrykään heti pankkitilille ja mitä asialle voi itse tehdä?

 

Syyt, minkä vuoksi luoton siirto tilille saattaa viivästyä:

1. Lainahakemuksen käsittely viivästyy, jos hakemusta ei ole täytetty kunnolla

Yleisin syy siinä ettei lainatarjouksia tule ajallaan on siinä, että lainahakemus on täytetty puutteellisesti tai väärillä tiedoilla. Lainapalvelut eivät voi käsitellä hakemuksia, joista puuttuu oleellisia tietoja, tai jos annetut tiedot ovat vääriä. Täyttämällä lainahakemuksen huolellisesti loppuun saakka, voit varmistaa että nopean lainan saaminen ei jää ainakaan tästä kiinni. Huolimattomasti tai puutteellisesti täytetty hakemus voi johtaa jopa lainahakemuksen hylkäämiseen.

 

2. Lainahakemukset käsitellään pankkien ja rahoituslaitosten aukioloaikoina

Monet lainapalvelut sanovat että laina siirtyy tilille alle 10 minuutissa. Tämä ei tarkoita sitä, että tuo 10 minuuttia lasketaan siitä kun lainanhakija aloittaa lainahakemuksen täyttämisen. Vaan siitä kun hakemus on loppuun asti käsitelty. Pankit ja rahoituslaitokset käsittelevät lainahakemuksia toimistoaikoina klo: 7.00 – 18.00, joten muina aikoina jätetty lainahakemus käsitellään loppuun vasta seuraavana päivänä.

 

3. Laki määrää ensimmäisen noston ajankohdan

Suomen lain mukaan hyväksyttyjä lainoja voidaan maksaa asiakkaiden tileille vain kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana. Joten, jos olet allekirjoittanut lainasopimuksen, sinun tulee tehdä ensimmäinen nosto kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana. Seuraavat nostot asiakas saa tehdä koska vain.

 

4. Pankkien välisessä rahan siirrossa voi olla viivettä

Missä pankissa sinun pankkitilisi on? Tälläkin on vaikutusta siihen, kuinka nopeasti laina voi tilillesi siirtyä. Kaikki lainanmyöntäjät ilmoittavat omissa lainaehdoissaan sen, mihin pankkiin laina siirtyy välittömästi ja sen mihin pankkiin lainan siirtyminen voi viedä jopa 2-3 pankkipäivää. Tarkistamalla, että käyttämäsi pankki on listattuna niihin pankkeihin joihin siirto onnistuu nopeasti, voit varmistaa nopean lainan saamisen. Yleisesti ottaen myönnetty laina siirtyy Suomen tunnetuimpiin pankkeihin yhtä nopeasti. Saman pankkiryhmän sisällä raha liikkuu yleensä reaaliaikaisesti, mutta pankkien välisessä maksuliikenteessä saattaa olla 1–2 pankkipäivän viive. Tämä viive johtuu pankkien erillisistä järjestelmistä sekä lainsäädännöstä eikä näin ollen voida siirtää lainaa heti tilille.

 

5. Lainanhakijoiden tiedot tarkistetaan huolellisesti

Haetko lainaa yksin vai yhdessä toisen hakijan kanssa? Vakuudettomat lainat maksetaan merkittävästi nopeammin kuin vakuudelliset lainat. Jos haet lainaa yhdessä toisen yhteisvastuullisen hakijan kanssa, täytyy pankin käsittelemään molempien yhteisvastuullisten lainanhakijoiden tiedot ennen lainan ulosmaksua.

 

Varmalaina auttaa lainan kilpailuttamisessa ja sopivan lainan löytämisessä ilman viivettä

Varmalaina.fi palvelussa lainahakemuksen täyttäminen kestää vain noin 5 – 10 minuuttia. Tämän jälkeen lainahakemuksesi kilpailutetaan automaattisesti noin 25 pankin ja muun lainapalvelun kesken. Kilpailuta laina palvelumme avulla, niin käytät aikaasi vain sen verran kun yhden hakemuksen täyttäminen veisi. Lopputuloksena saat useita lainatarjouksia jo muutaman minuutin kuluttua ja pääset heti vertailemaan lainatarjouksia.

Saatuasi lainatarjoukset, voit tutustua niihin kaikessa rauhassa. Jos lainalla on kiire, voit tarkistaa lainatarjouksista myös sen, kuinka nopeasti he pystyvät lainan tilillesi maksamaan. Karsi hitaat palvelut pois ja näin sinulle jää vain ne lainatarjoukset joista laina siirtyy heti tilillesi. Nyt voit valita jäljellä olevista lainatarjouksista edullisimman ja sinulle sopivimman.

Nopea laina ei myöskään tarkoita pikalainaa, vaan myös kulutusluoton ja vakuudettoman pankkilainan voi saada nopeasti tilille. Nykyään luotontarjoajien sähköiset järjestelmät ovat niin kehittyneitä, että mikä tahansa lainatuote voidaan maksaa tilille nopeasti, jos hakijan tiedot ovat kunnossa.

Kun haet lainaa pankkien ja muiden lainapalveluiden aukioloaikana, lainahakemuksesi käsitellään heti ja saat lainapäätöksen välittömästi.

VarmaLaina.fi
Logo