Tärkeää tietoa lainojen yhdistämisestä

Lainojen yhdistäminen

Onko sinulla maksettavana useampi laina? Oletko kyllästynyt monen lainan päällekkäisiin lainanhoitokuluihin? Pohdimme artikkelissa, mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on ja missä lainat voi yhdistää?

 

Tiesitkö, että syksyllä 2019 vakuudettomien lainojen korkokattoa säätelevä laki uudistui? 

Pikavippien yhdistäminen sekä muiden lainojen kilpailuttaminen on nyt monesta syystä järkevää. Syksyllä 2019 Suomessa säädettiin uusi laki koskemaan vakuudettomien lainojen korkokattoa. Uudistuksen myötä kuluttajaluottojen nimellinen vuosikorko ei enää uusissa lainoissa voi olla kuin korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut vuodessa maksimissaan 150 euroa. Korkokattolaki koskee kaikki uusia lainasopimuksia, jotka on solmittu 1.9.2019 jälkeen. Vanhat lainat eivät automaattisesti päivity kuitenkaan vastaamaan uutta korkokattolakia, vaan kuluttajan tulee itse kilpailuttaa vanhat lainat uudelleen. Lainojen yhdistäminen on tässä samassa yhteydessä järkevää, koska siten asiakas pääsee eroon lainoihin kohdistuvista päällekkäisistä lainanhoitokuluista.

Korkokatto on ollut nyt voimassa reilun kaksi vuotta ja on ollut huomattavissa selvää kasvua lainojen kilpailuttamisessa. Nykyiset lainat kilpailutetaan nykyisin huomattavasti herkemmin ja uusi etsinnässä oleva laina kilpailutetaan lähes poikkeuksetta ennen lainapäätöstä. Laina kilpailutetaan vähintään 2 – 3 pankin välillä, mutta viimeisen parin vuoden aikana kuluttajat ovat huomanneet lainankilpailutuspalveluiden hyödyt entistä selkeämmin ja palveluamme on käytetty hyvin usein sopivan lainan löytämiseen. Varmalaina palvelumme kautta lainahakemus kilpailutetaan hetkessä kymmenien lainantarjoajien välillä ja asiakas saa valmiit lainatarjoukset vertailtavakseen. Käyttämällä lainahaussa apunaan maksutonta lainankilpailutuspalvelua pystyy säästämään niin aikaa kuin rahaa.

Lainan kilpailuttamisen kautta lainojen vertaileminen on helppoa ja nopeaa. Lainatarjouksien vertailu auttaa hahmottamaan, mistä löytyy edullisin laina.

 

Varmalaina.fi kilpailuttaa lainan yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä

Palvelumme kilpailuttaa lainahakemuksesi jopa 25 pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Lainan kilpailuttaminen sekä lainatarjousten vastaanottaminen on sinulle täysin maksutonta ja riskitöntä. Kun sopiva lainatarjous löytyy, tulee sinun hyväksyä lainatarjous ja allekirjoittaa lainasopimus esimerkiksi omilla verkkopankkitunnuksilla valitsemasi pankin kanssa.

Useat lainantarjoajat myöntävät lainaa jopa 60 000 euroon saakka 1 – 20 vuoden maksuajalla ilman takaajia. Kun uusi kulutusluotto on maksettu tilillesi voit maksaa pois vanhat korkeakorkoisemmat pikavipit, osamaksut, luottokorttivelat ja muut lainat.

Näit aloitat lainojen yhdistämisen:

 • Laske yhteen vanhat lainasi, jotka haluat yhdistää
 • Lainasi voi olla pikavippi, osamaksu, luottokorttivelka tai jokin muu laina
 • Lisää laskettu lainasumma lainahakemukseen ja täytä muut tiedot
 • Lainahakemus tiedoillasi välitetään jopa 25 luotonmyöntäjälle kilpailutettavaksi
 • Saat saman päivänä jo vertailtavaksesi useita lainatarjouksia
 • Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen saat tarkemmat tiedot lainasopimuksen allekirjoittamista varten
 • Myönnetyllä lainalla voit maksaa kaikki vanhat korkeakorkoiset lainat pois.

 

Lainojen yhdistäminen auttaa taloudenhallinnassa

Pikavippiä ei koskaan kannata maksaa toisella pikavipillä. Lainan maksaminen toisella lainalla ei ole koskaan ihanne ratkaisu, mutta koska on selvää, että lainat tulee maksaa takaisin ilman että lainanlyhennysten kanssa joutuu maksuvaikeuksiin.

Pikavippien yhdistäminen yhteen selkeämpään ja edullisempaan kulutusluottoon on monelle kuluttajalle ollut hyvä vaihtoehto. Pikavippien kulut ja korkomaksut ovat useimmiten hieman korkeammat kuin kulutusluoton. Kun pienet pikavipit tai muut lainat vaihtaa yhteen suurempaan kulutusluottoon pääsee henkilö eroon myös monen lainan päällekkäisistä lainanhoitokuluista.

Yhdistelylainaa voi hakea kaikkien luottojen yhdistelyä varten. Lainat eivät tarvitse olla pelkästään pikavippejä, vaan kaikki lainat ovat yhdisteltävissä.

Lainojen yhdistäminen kannattaa, koska:

 • Lainojen yhdistäminen selkeyttää taloudenhallintaa
 • Saat uudelle lainallesi edullisemman koron
 • Saat lainaan pidemmän maksuajan
 • Lainaa varten et tarvitse takaajia tai vakuuksia
 • Yhden lainan maksupäivä on helppo muistaa.

 

Kenelle yhdistelylainaa voidaan myöntää?

Yhdistelylainaa hakevan henkilön tulee olla vähintään täysi-ikäinen henkilö, jolla ei ole tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Hakijalla ei myöskään saa olla liikaa perintävelkaa. Hakijan tulojen tulee olla riittävät ja maksuvaran kunnossa. Hakemuksen yhteydessä pankit ja rahalaitokset tekevät hakijalle luottokartoituksen, jonka perusteella he joko jättävät oman lainatarjouksensa tai eivät.

Jos hakijalla on ongelmia lainojen takaisinmaksun kanssa eikä yhdistelylainaa voida hakijalle myöntää pankin tai rahoituslaitoksen toimesta, tulee hakijan kääntyä Takuusäätiön tai oman kunnan velkaneuvojan puoleen. Lainojen takaisinmaksun laiminlyönti aiheuttaa pitkäaikaisia ongelmia, jotka johtavat ylivelkaantumiseen ja luottotietojen menetykseen useammaksi vuodeksi.

 

Lainaa vastuullisesti

Ota lainaa vain sen verran mitä tarvitset. Jos olet yhdistämässä lainasi yhteen laske ensin, minkä verran sinulla on lainoja maksettavana ja hae lainojen yhteenlasketulle summalle yhdistelylainaa. Lainaa ei kannata ottaa turhaan enemmän, koska tämä nostaa lainan kuukausierää ja pidentää laina-aikaa.

Jos tarvitse uuden lainan laske alkuun, mikä verran tarvitse lainaa hankintoihin. Voit käyttää lainan suunnittelussa apuna maksutonta lainalaskuria, joka laskee arvioin lainan lyhennyserästä ja lainaan kohdistuvista kokonaiskustannuksista.

VarmaLaina.fi
Logo