Kulutusluottojen yhdistäminen auttaa säästämään kuukausierissä

Kulutusluottojen yhdistäminen

Monen kulutusluoton yhdistäminen yhteen selkeämpään ja edullisempaan kokonaisuuteen on aina järkevää. Moni kuitenkin jättää tämän tekemättä, koska ajattelee sen olevan vaikeaa ja aikaa vievää. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska nykyajan vaatimuksilla lainojen yhdistäminen on tehty asiakkaalle hyvin helpoksi. Seuraavassa artikkelissa kerromme, miten lainojen yhdistäminen käytännössä tapahtuu ja mitä hyötyä kulutusluottojen yhdistämisestä oikein on?

Kulutusluotto on suosituin lainatuote

Kulutusluotto on suosituimpia lainatuotteita mitä haetaan. Kulutusluotto on suuruudeltaan yleensä muutamasta tuhannesta eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka. Kulutusluottoa otetaan kerralla suurempi määrä kuin esimerkiksi joustoluottoa tai pikavippiä.

Vaikka lainasumma on suurempi, voi henkilöllä tulla jonkin ajan kuluttua tarve uudelle lainalle. Tällaisia elämäntilanteita ovat mm. lapsen syntymä, auton – tai asunnon vaihto, häät tai muut suuremmat juhlat. Syitä on monia ja lainatarvetta on vaikea ennakoida pidemmälle ajalle. Vuosien saatossa kulutusluottoja on voinut kerääntyä maksettavaksi useampi. Tässä vaiheessa monella lainanottajalla herää ajatus, onko monen kulutusluoton maksamisessa mitään järkeä? Onko kulutusluottojen yhdistäminen edes mahdollista? Mitä se maksaa? Ja voisinko säästää yhdistämällä lainat? Nämä ovat hyviä kysymyksiä ja sen vuoksi on tärkeää pohtia asiaa tarkemmin.

 

Kulutusluottojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi

Kulutusluottojen yhdistäminen kannattaa aloittaa, jos lainoja on maksettavana kaksi tai useampi. Yhdistämällä lainat pääsee eroon monen lainan aiheuttamista päällekkäisistä lainanhoitokuluista, samalla myös oma taloudenhallinta selkeytyy. Usein myös uuteen yhdistelylainaan saa pidemmän maksuajan, joten lainan kuukausierä pienenee. Monet lainansa yhdistäneet henkilöt ovat kertoneet säästäneensä yhdistelylainan jälkeen jopa satoja euroja kuukautta kohden, koska yhdistelylainan ansiosta lainan korko – ja kulumaksut ovat pienentyneet huomattavasti.

 

Lainojen yhdistämisen muistilista:

 • Suuremman kulutusluoton korkoprosentti on yleensä edullisempi kuin monen pikavipin tai muun pienemmän lainan
 • Yhdistelylainaan saa usein pidemmän maksuajan, joten kuukausierä on pienempi
 • Maksat jatkossa yhtä lainaa, joten sinun tarvitsee muistaa vain yksi eräpäivä monen sijaan
 • Pääset eroon monen lainan päällekkäisistä lainanhoitokuluista
 • Monen eri lainan kuukausierien muistaminen on vaikeaa ja kallista, sillä myöhästyneestä maksusta peritään aina viivästyskorko ja muistutusmaksu.
 • Kaikki lainaan liittyvät tiedot löytyy yhdeltä laskulta, joten oman taloudenhallinta selkeytyy
 • Säästät, kun kilpailutat lainasi ja haet yhdistelylainaa
 • Lainojen yhdistäminen on hakijalle hyvin helppoa, eikä vie aikaa kuin muutaman minuutin

 

Kulutusluottojen ja muiden lainojen yhdistäminen

Toimi näin:

 • Laske nykyiset lainasi yhteen (lainat voivat olla muutakin kuin kulutusluottoja).
 • Lisää yhteen laskettu summa lainahakemukseen
 • Täytä hakemuksen muut kohdat ja lähetä hakemus
 • Odottele hetki niin saat ensimmäiset lainatarjoukset katsottavaksesi
 • Valitse sopiva yhdistelylaina, jonka käytät nykyisten lainojen maksamiseen.

Lainahakemuksesi kilpailutetaan kaikkiaan 30 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainantarjoaja pyrkii tekemään hakijalle mahdollisuuksien mukaan yhdistelylainatarjouksen.

Lainatarjoukset saatuaan hakija saa tutustua tulleisiin tarjouksiin ja verrata niitä olemassa oleviin lainoihin. Lainavertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainatarjouksen todelliseen vuosikorkoon, takaisinmaksuaikaan sekä muihin etuihin. Usein kilpailutuksen avulla löytyy useita sopivia yhdistelylainavaihtoehtoja, joista hakija saa valita edullisimman, mutta hakijan on hyvä muistaa myös ettei lainatarjouksista ole pakko valita mitään. Tästä syystä moni mielellään kilpailuttaa lainansa palvelun kautta, koska lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään eikä maksa mitään.

Edullisen lainatarjouksen löydettyään hakija voi hyväksyä tarjouksen. Hetken kuluttua lainanmyöntäjä lähettää hakijalle tarkemmat ohjeet mm. liitteiden lähettämiseen. Liitteeksi käy yleensä viimeisin palkkatodistus, mutta muitakin liitevaatimuksia voi olla, joten noudata annettuja ohjeita.

Kun kaikki on kunnossa, lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla ja tämän jälkeen laina maksetaan lainansaajan tilille nopeasti. Kun laina on tilillä voi asiakas maksaa vanhat lainat kokonaan pois.

 

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

“Älä odota liian pitkään lainojen yhdistämistä”

Ensimmäisen pikalainan päädyin ottamaan vuonna 2015. Tämän jälkeen olen ottanut vielä muutaman pikavipin vuosien mittaan. Viime vuoden aikana monessa mainoksessa ja lehdessä mainostettiin kuinka lainojen yhdistäminen olisi järkevää. En jaksanut hirveästi innostua tästä ylenpalttisesta mainostamisesta ja ajattelin, että en lankea moiseen mainoskikkaan. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa miettinyt onko monen lainan päällekkäisten kulujen ja korkomaksujen maksaminen mitenkään taloudellisesti järkevää, mutta ajattelin peri suomalaiseen tapaan, että tyhmyydestään joutuu nyt vaan kärsimään.

Lainojen lyhennykset alkoivat kuitenkin jossain vaiheessa haittamaan arkea, kun aloitin työn ohessa opiskelut ja palkkani hieman pieneni. Aloin netin kautta selailemaan eri hakutuloksia sanoilla “lainojen yhdistäminen”, “yhdistelylainaa” ja “yhdistä lainat”. Sitä kautta päädyin sivustolle Varmalaina.fi. Tutustuin tähän palveluun tarkemmin ja päätin kokeilla – enhän menettäisi siinä mitään.

Aloitin lainahakemuksen sillä, että laskin yhteen paljonko minulla oli lainaa yhteensä maksettavana. Tässä kohtaa suosittelen olemaan tarkkana ja laskemaan lainat totuudenmukaisesti oikein. Huolimattomuus voi myöhemmin kostautua sillä ettei saa lainatarjouksia. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen lähetin hakemuksen ja sain linkin sähköpostin, mistä pääsin tutustumaan lainatarjouksiin. Kaikkiaan sain 10 erilaista lainatarjousta. Vertailin näitä olemassa oleviin lainanhoitokuluihin ja pari pankkia tarjosi todella edullista maksuohjelmaa. Lisäksi näissä kahdessa lainatarjouksessa oli vähän pidempi maksuaika kuin nykyisissä lainoissa. Tämä oli hyvä, koska kuukausierä oli siten pienempi, mikä oli tähän elämänvaiheeseeni positiivinen asia, kun opiskelin.

Päädyin valitsemaan uuden lainan, jolla maksoin vanhat lainat kokonaan pois. Säästöni on tällä hetkellä kuukautta kohden 120 euroa ja kuukausierä on 20 euroa pienempi. Täytyy kyllä sanoa, että pikavippien yhdistäminen kannatti. Ainoa mikä harmittaa on, että miksi en yhdistänyt lainoja jo aikaisemmin.

“Lainojen yhdistäminen oli hyvä tehdä nyt”

Mulla on pari kulutusluottoa, jotka on otettu vuosien 2019 – 2020 aikana. Kun otin lainat en hirveän tarkasti osannut vertailla tai katsoa mistä lainani otan, vaan oikeastaan tärkein asia oli, että ylipäätään saan myöntävän lainapäätöksen. Aloin kuitenkin myöhemmin miettimään, olisinko voinut saada lainat edullisemmin muualta, jos olisin osannut vaatia lainalleni pienempää korko tai muita kuluja. Yhdistelylainaa on myös helpompi maksaa kuin monta erillistä.

Kuulin ystävältäni, että olemassa olevat lainat on mahdollista yhdistää yhteen. Hain lainaa Varmalaina.fi kautta, koska kuulin että heidän palvelu välittää lainahakemuksen usealle pankille ja rahoituslaitokselle kilpailutettavaksi. Ajattelin, että tätä kautta saisin mahdollisimman kattavan tarjonnan lainantarjoajista.

Näin myös kävi, sain kaikkiaan 12 lainatarjousta, joista yksi oli selkeästi edullisin. Todellinen vuosikorko on nyt uudessa lainassa huomattavasti pienempi kuin vanhoissa lainoissani. Lainojen yhdistäminen oli omalla kohdallani järkevää.

 

Lue myös: Näin Jari onnistui lainojen yhdistämisessä

VarmaLaina.fi
Logo