Lainojen yhdistäminen kokemuksia – Näin Jari onnistui

Lainojen yhdistäminen

Jari oli jo pidempään miettinyt lainojen yhdistämistä, mutta asian hoitaminen oli vain jäänyt kaikkien muiden kiireiden keskellä. Jari haki yhdistelylainaa ystävän toimesta ja huomasi nopeasti, että säästö kuukautta kohden ole huomattava. 

 

Jari yhdisti lainat Varmalaina-palvelussa ja yllättyi helppoudesta

Nykyään, kun lainapalveluita löytyy todella paljon ja niitä tulee kokoajan lisää, ei kuluttaja tahdo pysyä perillä, mistä lainatarjous kannattaa pyytää ja mikä on kohtuullinen lainan korko?

-Näin kävi myös minulle, kertoo Jari. Tarvitsin lainaa nopeasti, enkä tajunnut, kuinka tärkeää lainojen vertailu on. Päädyin ottamaan 4000 euron lainan, jonka luulin olevan edullinen. Tätä aikaisemmin olin jo tarvinnut lainaa auton ostoon, jota oli maksettavana osamaksusopimuksella 12 000 euroa.

Myöhemmin tarvitsin hieman lisää lainaa, joten hain vielä 2000 euron kulutusluoton. Tässä vaiheessa tilanteeni oli sellainen, että minulla oli autolaina ja pari kulutusluottoa maksettavana. Kuukausien kuluttua tajusin, kuinka paljon maksan päällekkäisiä kuluja ja miten hankalaksi laskujen ja lainanlyhennysten maksaminen oli mennyt.

Jari puhui tilanteestaan parhaalle ystävälleen, joka oli kertonut jo aikaisemmin, että hänellä oli muutama laina.

-Onneksi ystäväni neuvoi, että kannattaa yhdistää lainat, mikäli vain mahdollista. Paras aika lainojen yhdistämiselle olisi tietenkin ollut silloin, kun tarvitsin tuota 2000 euron lisälainaa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Ystäväni, joka lainojen yhdistämistä suositteli, oli itse tehnyt sen aikaisemmin Varmalaina -palvelussa ja säästänyt yhdistelylainan ottamisella. Hän suositteli minulle palvelua, jota itse oli käyttänyt.

Päätin kokeilla, kuinka paljon lainojen yhdistäminen voisi vähentää lainojeni kuluja. Ratkaisun teki helpoksi myös se, että lainahakemuksen täyttäminen ei maksanut mitään eikä lainatarjousten vastaanottaminen edellyttänyt minkään tarjouksen hyväksymistä, jos sopivaa ei löytyisikään.

Laskin, että tarvitsen 18 000 euron lainan, jotta voin yhdistää velat.

Jari päätti aloittaa lainahakemuksen heti työpäivän jälkeen ja otti ennen hakemuksen täyttämistä esille lainasopimuksen, joista näkyi lainasummat. Jari varmisti vielä lainanmyöntäjän kautta, paljonko hänellä oli avoimena olevaa velkaa maksettavana.

-Täytin lainahakemuksen, jonka jälkeen sainkin useamman lainatarjouksen. Osan niistä karsin heti pois, ja jäljelle jäi muutama hyvä vaihtoehtoja. Tässä vaiheessa jo tajusin, kuinka paljon lainojen yhdistäminen voisi pienentää lainojeni korkoja ja kuluja.

Hyväksyin yhden saamistani lainatarjouksista, jonka jälkeen maksoin heti aiemmat lainani pois. Nyt minulla on vain yksi laina hoidettavana. Pelkästään tämä jo helpotti tilannetta, kun ei tarvinnut huolehtia kolmesta eri lainasta.

Lainojen yhdistäminen helposti

-Nyt kun minulla on uusi laina, laskin että lainojen yhdistäminen pienensi lainani kokonaiskuluja yli 1000 euroa. Myös kuukausieräni pieneni siinä samalla, joten rahaa jää enemmän myös muuhun käyttöön. Näin joulun alla säästö on enemmän kuin tervetullut. Ajattelin osan tulevasta säästöstä laittaa joulu-ostoksiin ja joulun jälkeen lyhennän ylijäävällä osalla lainaa hieman nopeammassa tahdissa pois.

Jari on tyytyväinen päätökseensä ja on ajatellut kiittää ystäväänsä pienellä joululahjalla, koska ilman hänen neuvoaan hän ei olisi välttämättä koskaan päätynyt yhdistämään lainojaan.

-Tähän loppuun voisin lyhyesti todeta: Lainojen yhdistäminen todellakin kannattaa. Mielestäni ei ole mitään syytä, miksi ei edes kokeilla. Uskon ettei asia omalla kohdallani jää tähän. Maksan lainaa kuitenkin vielä muutaman vuoden ajan, joten noin vuoden päästä viimeistään haen uutta yhdistelylainaa. Kenties saan silloin lainan korkoa vielä pienemmäksi, naurahtaa Jari.

VarmaLaina.fi
Logo