Onko nopea laina aina kalliimpi?

Lainaa heti | Vamalaina

Toisinaan rahantarve voi yllättää ja rahaa tarvitsee heti. Tämä on aivan ymmärrettävää ja usein tilanteeseen löytyy selkeä ratkaisu. Monella on kuitenkin käsitys, että nopea laina on aina kalliimpi kuin laina joka maksetaan tilille muutaman päivän viiveellä. Vuosia sitten pikalainan ajatuksena oli, että nopea lainan käsittely ja tilille siirto näkyi korkeampina kuluina lainassa, mutta nykyään tilanne ei ole sama. Digitalisaation myötä jokainen lainahakemus pystytään käsittelemään nopeasti ja laina maksamaan tilille heti ilman kalliimpaa kulurakennetta.

 

Milloin lainaa tarvitsee heti?

Jokainen elämäntilanne on toki erilainen ja akuutti rahantarve vaihtelee. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että suomalaiset tarvitsevat lainaa heti yleensä jonkin kodinkoneen rikkoutumisen vuoksi, auton hajottua, läheisen äkillisen sairastumisen vuoksi tai erääntyneiden laskujen maksamiseen. Nämä ovat ikäviä tilanteita, eikä kenenkään toivoisi joutuvat vastaavaan tilanteeseen, mutta toisinaan nopea laina on ainoa ratkaisu lisäongelmien välttämiseksi.

Suositeltavaa olisi, että jokaisella täysi-ikäisellä olisi säästössä sen verran rahaa, että ongelmien ilmaantuessa säästöillä pystyisi paikkaamaan akuutit tilanteet. Säästäminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista, jos henkilön palkka menee jo sellaisenaan menee arjen pyörittämiseen. Ja aina säästössä olevia rahoja ei edes halua käyttää esimerkiksi uuden pesukoneen tai muun hankintaa, vaan tätä varten halutaan ottaa rahoitus, jolla maksetaan lainaa takaisin pienemmissä lyhennyserissä.

 

Miten saada lainaa heti tilille?

Useat lainanmyöntäjät maksavat lainan nopeasti tilille. Jos hakijan kaikki tiedot ovat kunnossa ja hänen maksukyky on riittävä, myönnetty laina maksetaan hakijan tilille saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Hakija pystyy itse vaikuttamaan lainaprosessin nopeuteen ja siihen, kuinka nopeasti hän voi saada lainaa.

Näillä vinkeillä saat alustavan lainatarjouksen heti ja mahdollisesti myönnetyn lainan tilillesi:

1

Täytä lainahakemus aina huolellisesti

Puutteellisesti tai huolimattomasti täytetty hakemus voi johtaa jopa lainahakemuksen hylkäämiseen. Jos hakemuksessa on huolimattomasti täytettyjä kohtia, joutuu lainanmyöntäjä kyselemään lisätietoja ja tämä viivästyttää lainapäätöksen tekoa.

2

Täytä lainahakemus mahdollisuuksien mukaan aamusta

Lainapalveluiden aukioloajat vaihtelevat, mutta yleisesti lainahakemukset käsitellään arkena noin klo 17 mennessä. Pyri hakemaan tarvittava laina lainapalveluiden aukioloaikana, niin varmistat että hakemuksesi käsitellään viipymättä.

3

Ota lainaa sen verran, mitä tarvitset

Lainasummasta riippumatta lainan tilille maksu on nykyään sähköisten järjestelmien ansiosta nopeaa, mutta on toki selvää että mitä suuremmasta lainasta on kyse, sen kauemmin sen käsittely vie aikaa. Lainan haun yhteydessä lainantarjoajan tulee varmistaa hakijan maksukyky sekä muut tiedot, joiden analysointi on suurempien lainojen kohdalla tarkempaa. Hae lainaa sen verran, mitä akuutissa tilanteessa tarvitset ja tarpeen vaatiessa hae lainaa myöhemmin lisää.

4

Laina ilman vakuuksia

Kun haet lainaa ilman vakuuksia tai takausta käsitellään lainahakemus nopeammin. Näin yhteisvastuullisen lainanhakijan tietoja ei tarvitse tarkistaa, mikä säästää aikaa. Kaikki Varmalaina – palvelussa esillä olevat pankit sekä rahoitusyhtiöt myöntävät vakuudetonta lainaa. Ilman vakuuksia lainanhakija voi saada lainaa nopeasti tililleen.

 

Onko nopeasti tilille maksettava laina aina kalliimpi?

Syksyllä 2019 Suomessa astui voimaan vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki. Tämä tasapainotti lainamarkkinoita. Enää lainapalveluiden korko – ja kulumaksuissa ei ole suuria eroja.

Lakiuudistuksen myötä lainan nimellinen vuosikorko ei saa nousta yli 20 %:n ja lainan muut kulut saavat olla vuodessa maksimissaan 150 euroa. Uudistuksen myötä lainamarkkinoilta ovat poistuneet ns. pikavippifirmat ja tilalle ovat tulleet kuluttajaluottoja tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt. Selkeytyneen lakimuutoksen myötä on ollut havaittavissa, että monet aikaisemmin vain kivijalkapankkina toimineet pankit ovat lähteneet myös verkosta haettavien vakuudettomien lainojen myöntämiseen mukaan.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että vaikka hakija saa lainan lainapalvelusta heti tililleen ei se automaattisesti tarkoita kallista lainaa. Netistä on mahdollista saada pienikorkoinen lainan, kunhan muistaa vertailla lainoja mahdollisimman monen eri lainantarjoajan välillä.

Lainojen korkotason pystyy tarkistamaan kilpailuttamisen avulla. Kun täytät Varmalainassa maksuttoman lainahakemuksen kilpailutetaan se noin 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Näin pystyt vertaamaan lainoja todellisen vuosikoron mukaan, joka antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, onko kyseessä edullinen vai kallis laina. Nopeasti tilille maksettava laina voi olla kulutusluotto, joustoluotto tai pikavippi.

VarmaLaina.fi
Logo