Lainaa verkosta – Verkossa asiointi on lisääntynyt

Lainaa netistä

Finanssimarkkinat ovat vuosien saatossa muuttuneet vastaamaan entistä paremmin kuluttajan tarpeita. Useat kuluttajat haluavat hoitaa pankkiasiat ja monet muut päivittäiset asioinnit suoraan verkossa. Ei ole siis laisinkaan tavatonta, että nykyään yhä useampi hakee pankkilainaa netistä.

 

Lainan hakeminen verkossa on yleistynyt useasta syystä:

  • Lainan hakeminen on helppoa, nopeaa ja sen voi tehdä netissä mihin vuorokauden aikaan tahansa
  • Lainantarjoajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai henkilötakaajaa, jos hakijan maksuvara on kunnossa ja hänellä on riittävät tulot
  • Samalla, kun täyttää yhden lainahakemuksen lainan voi kilpailuttaa lainanvälityspalvelun kautta monen pankin ja rahalaitoksen välillä
  • Lainan kilpailuttaminen ei maksa mitään eikä lainatarjouksiin tutustuminen sido hakijaa vielä mihinkään sopimukseen.

 

Pysyvän korkokaton asettaminen lisäsi luottamusta

1.9.2019 Suomessa astui voimaan uusi korkokatto, joka selvensi lainamarkkinoita entisestään. Uuden lain myötä lainan nimellinen vuosikorko tulee olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut maksimissaan 150 euroa. Tämä muutos poisti netistä ns. kalliit lainat. Uudistuksen myötä monet ennen vain kivijalkapankkina toimineet luotontarjoajat ovat tulleet rohkeammin nettiin, koska pelko leimaantumisesta pikavippipalveluksi on poistunut.

Tällä hetkellä Oikeusministeriö on asettanut työryhmän arvioimaan, voisiko korkokaton asettaa myös ennen 1.9.2019 tehdyille jatkuville luottosopimuksille. Samaan aikaan valmistellaan lisäksi pysyvää säätelyä kuluttajaluottojen markkinointiin sekä lainanmyöntäjien velvoittamiseen todentaa luotonhakijan henkilöllisyys esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Nämä jo olemassa olevat sääntelyn sekä uudet valmisteilla olevat lisäävät kuluttajien luottamusta verkosta haettaviin kuluttajaluottoihin. Lainan hakeminen netistä on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana ja haetuin vakuudeton laina on kulutusluotto, minkä verkossa myöntää usein tuttu pankki tai rahalaitos.

 

Lainaa ilman vakuuksia

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa, että henkilö ei tarvitse hakemalleen lainalle vakuuksia esimerkiksi pantattavaa omaisuutta tai henkilötakaajaa lähipiiristään. Haettava vakuudeton laina on netissä suuruudeltaan 100 – 60.000 euroa. Lainaan on mahdollista saada maksuaikaa 1 – 20 vuotta. Lainaa haetaan maksuttomalla lainahakemuksella ja lainantarjoaja myöntää lainaa hakijan riskiarvioon perustuen. Jos hakijan antamat tiedot ovat kunnossa ja hänellä on haettavaan lainasummaan ja maksuaikaan nähden riittävät tulot, hän voi saada lainaa ilman vakuuksia.

 

Vakuudeton laina on tyypillisesti kulutusluotto

Haettava vakuudeton laina on tyypillisesti kulutusluotto tai pikavippi. Kulutusluottoa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa.

Lainaa ilman vakuuksia tai henkilötakausta voi saada aina jopa 60.000 euroon saakka, mutta jos haluat varmistaa paremmat lainansaantimahdollisuudet, kannattaa lainaa hakea toisen henkilön kanssa. Tällaisia tilanteita voivat olla mm. kun haet lainaa suuremman lainasumman, pidemmällä maksuajalla tai sinusta tuntuu, ettei taloudellinen maksukykysi ole riittävä isomman lainasumman hakemiseen. Takaaja voi olla avo- tai aviopuoliso, sukulainen tai vaikka ystävä. Kun lainaa hakee kaksi yhteisvastuullista hakijaa, pienenee pankin luottotappioriski puoleen, ja näin he todennäköisesti pystyvät tarjoamaan lainaa suuremman lainasumman, paremmilla lainaehdoilla.

 

Netistä pankkilainaa

Netin lainapalvelut ovat olleet vuosien ajan askeleen edellä perinteisten pankkien nopeudesta. Varjopuolena tässä on aikaisemmin ollut se, että netin lainat olivat perinteistä pankkilainaa huomattavasti kalliimpia. Nyt kun pankit ovat laajentaneet toimintaansa nettiin ja pienet lainapalvelut ovat pääosin poistuneet markkinoilta, ovat myös lainojen korot netissä yhtä maltilliset kuin kivijalkapankin toimistossa. Myös vakuudettomia lainoja koskeva korkokatto on poistanut lainamarkkinoilta satoja korkeakorkoiset lainat. Lisäksi pankkien toiminta verkossa on nopeutunut merkittävästi, eikä enää voida sanoa että pankkilainan hakeminen netistä olisi hidasta.

Digitalisaation kehittyminen jokaisella alalla on lisännyt myös pankkien painetta kehittää sähköisiä järjestelmiään. Suurin osa pankeista on saanut kehitettyä verkkopalvelujaan entistä asiakasystävällisempään suuntaa ja useat pankit Suomessa pystyvät hyvinkin jouhevasti myöntämään lainaa netissä.

 

Varmalaina.fi kilpailuttaa lainan yli 25 lainantarjoajan kesken

Kun netistä lähtee etsimään sopivaa lainantarjoajaa voi haasteeksi koitua runsauden paljous. Verkosta löytyy useita kymmeniä lainapalveluita, joihin tutustuminen voi viedä aikaa useita tunteja. Ellei verkosta ole koskaan aikaisemmin hakenut lainaa voi lainanhaku käydä työstä.

Varmalaina.fi on lainanvälityspalvelu joka ei itse myönnä lainaa, vaan palvelun tarkoituksena on etsiä lainanhakijalle paras pankki tai rahoitusyhtiö, joka vastaa hänen lainatarvettaan. Palvelumme kilpailuttaa hakijan jättämän lainahakemuksen yli 25 eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken hetkessä. Sähköisen järjestelmän ansiosta hakijan lainahakemus voidaan oitis välittään kaikille lainantarjoajille yhtäaikaisesti kilpailutettavaksi.

Kun laina kilpailutetaan heti usean pankin ja rahoitusyhtiön välillä myös lainatarjoukset ovat nopeasti lainanhakijalla vertailtavana. Tämä antaa sinulle, joka etsit sopivaa lainaa hyvät mahdollisuudet edullisen lainan löytämiseen.

Palvelumme käyttö ei maksa sinulle mitään eikä lainatarjouksiin tutustuminen sido mihinkään lainasopimukseen. Vasta lainan hyväksymisen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen olet velvollinen hoitamaan lainan sopimuksen mukaisesti.

VarmaLaina.fi
Logo