Lainojen yhdistäminen – 5 tilannetta, jolloin lainat kannattaa yhdistää

5 tilannetta lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen – 5 tilannetta, jolloin lainat kannattaa yhdistää

Lainojen yhdistäminen voi pelastaa sivuraiteille karanneen talouden hallinnan, mutta sekään ei ole aina itsestään selvää. Liian kauan jatkunut ja pitkittynyt maksuvaikeus ei enää välttämättä ole hoidettavissa pelkällä lainojen yhdistämisellä. Jos lainaa on liikaa suhteessa maksukykyyn, voi olla tilanteessa jossa pankit eivät enää suostu myöntämään yhdistelylainaa. Tämän vuoksi lainojen yhdistäminen kannattaakin tehdä heti, kun huomaa merkkejä siitä, että oma talouden hallinta on karkaamassa käsistä.

Liian moni kuitenkin lykkää lainojen yhdistämistä aivan liian pitkälle ja joutuu sen vuoksi ongelmiin, jotka olisi olleet helposti vältettävissä. Monesti myös taloudellisten ongelmien myöntäminen itselleen tai kumppanilleen, voi olla liian vaikeaa, jonka seurauksena ongelmaan puuttuminen pitkittyy.

 

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että otetaan yksi edullisempi pankkilaina jolla maksetaan pois kaikki osamaksut, luottokorttimaksut ja kaikki muut lainat.

Tärkeintä on että yhdistää kaikki lainat mitä sillä hetkellä on, eikä jätä mitään luottokorttia tai joustoluottoa lainojen yhdistämisen ulkopuolelle.

Lainojen yhdistämisen ajoitus on erittäin tärkeää. Tässä viisi tilannetta, jolloin lainat kannattaa yhdistää mahdollisimman nopeasti.

 

Sinulla on useita vanhoja lainoja

Jos sinulla on useampi laina, jotka ovat yli puolivuotta sitten haettuja, kannattaa ne kilpailuttaa uudelleen jo pelkästään sen takia, että nyt voisit saada lainaa huomattavasti pienemmällä korolla.

Vaikka nuo vanhat lainat eivät välttämättä vielä aiheuta sinulle maksuvaikeuksia, niitä voi helposti ilmaantua jos eteen tulee tilanne jossa tarvitset uuden lainan. Monen lainan yhtäaikainen maksaminen ei muutenkaan ole järkevää, sillä silloin maksaa lainan kiinteät kulut moninkertaisina.

 

Maksat lainalla lainaa

Jos huomaat että joudut ottamaan lainaa vain siksi, että saat olemassa olevan lainan lyhennykset maksettua, on korkea aika herätä ja aloittaa lainojen yhdistäminen. Pienten lainojen maksaminen uudella pienellä lainalla johtaa vääjäämättä siihen, että lainamäärä kasvaa kokoajan suuremmaksi ja suuremmaksi. Kun puutut tähän tilanteeseen heti, voit vielä välttyä suuremmalta vahingolta.

 

Sinusta tuntuu että kaikki rahat menevät lainojen lyhennyksiin

Jos sinusta tuntuu että kaikki rahat menevät aina vain lainojen lyhennyksiin, olisi ehkä oikea aika tarkastella tilannettasi uudelleen. Tämä tunne voi hyvinkin johtua siitä, että sinun nykyiset lainasi on laskettu liian lyhyelle maksuajalle. Lyhyt maksuaika tarkoittaa suurta kuukausierää. Me voimme kilpailuttaa olemassa olevat lainasi siten, että saisit pienemän kuukausierän ja hieman pidemmän maksuajan. Palvelumme monipuolinen lainalaskuri auttaa laskemaan sinulle sopivan pituisen maksuajan ja kuukausierän.

 

Tiedätkö nykyisten lainojesi kulut ja korot?

Lainamarkkinat suomessa ovat suuren muutoksen alla. Monet pienet vakuudettomat pikavipit ovat lopettaneet toimintansa ja markkinoita valtaa nyt suuremmat pankit. Jos sinulla on useita lainoja näiltä vanhoilta pienemmiltä toimijoilta, on lähes varmaa että voisit saada edullisemman yhdistelylainan pankilta. Syksyn 2019 korkokatto laski lainojen korkoja merkittävästi, joten nykyään ei ole mitään järkeä pitää itsellään mitään lainaa, jonka nimellinen vuosikorko on yli 20%.

 

Tuntuuko että nykyiset lainasi ei lyhene?

Jos maksat kuukausittain lainanlyhennyksiä, mutta tuntuu että lainat eivät lyhene, on korkea aika katsoa mikä on vialla. Yleensä näissä tilanteissa monen lainan kiinteät kulut + korot ovat niin paljon, että maksamasi lyhennys riittää juuri ja juuri niiden hoitamiseen. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että laina ei silloin lyhene. Tässä tilanteessa lainojen yhdistäminen antaisi sinulle edullisemman yhdistelylainan, jossa korko olisi pienempi ja kiinteät kulut kertyisi vain yhdestä lainasta.

VarmaLaina.fi
Logo