Miksi vakuudeton laina kannattaa valita?

Miten yhdistän lainat?

 

Vakuudettomaan lainaan liittyy monenlaisia ennakkokäsityksiä. Laina ilman vakuuksia on kuitenkin moneen elämäntilanteeseen hyvä ratkaisua. Kerromme tässä artikkelissa monta hyvää syytä miksi vakuudetonta kulutusluottoa kannattaa harkita rahoitusvaihtoehdokseen. 

 

Lainan saa nopeasti käyttöönsä

Vakuudettoman lainan etuna on, että koska lainaa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta, myös lainaprosessi on vakuudellista lainaa nopeampi. Hakemuksen lähettämisen jälkeen riittää, että lainanhakijan tiedot tarkistetaan. Hakemuksen yhteyteen ei tarvitse liittää tositteita, mutta tarvittavien liitteiden lähettämiseen kannattaa varautua. Liite, joka saatetaan pyytää on usein palkkatodistus tai päätös eläkkeestä. Liitteiden lähettäminen onnistuu helposti sähköisesti, samoin lainasopimuksen allekirjoittaminen. Sähköisen lainasopimuksen allekirjoittamiseen lainansaaja tarvitsee vain omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

 

Vakuudettoman lainan voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa

Vakuudettoman lainan käyttökohdetta ei ole sen tarkemmin määritelty. Lainanottajalta toivotaan kuitenkin aina vastuullista lainan ottamista sekä sen käyttämistä. Lainaa tulee ottaa vain sen verran kuin sitä tarvitsee kattamaan suuremmat hankinnat tai pienemmät menoerät. Voit hakea vakuudetonta lainaa heti 100 eurosta aina 60.000 euroon saakka.

Usein vakuudeton laina käytetään kalliimpiin kulutustuotteisiin kuten pesukoneeseen, tietokoneen ostoon tai vaikka moottoripyörän hankintaan. Lainan voi käyttää myös lomamatkaan, remonttiin tai arkisiin hankintoihin. Rahoitus otetaan netistä usein myös autolainaa varten, koska aina henkilö ei saa tai halua ottaa autoliikkeen rahoitusta.

Lainanmyöntäjälle hakijan ei tarvitse sen tarkemmin perustella ostostaan, vaan se on jokaisen lainanottajan omassa harkinnassa.

 

Lainojen vertailu onnistuu helposti

Vakuudettomien lainojen vertailu on lainanhakijalle helppoa ja nopeaa. Tähän tarkoitukseen on olemassa lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistuneet palvelut. Lainan kilpailuttaminen sekä lainavertailu onnistuu, kun jätät palveluumme yhden huolellisesti täytetyn lainahakemuksen. Palvelumme välittää hakemuksen hetkessä yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle kilpailutettavaksi. Ensimmäiset lainatarjoukset tulee katsottavaksi muutamassa minuutissa. Vakuudettomien lainojen vertailu näin nopeasti on helpompaa kuin vakuudellisten lainojen, koska näitä ei ole kilpailutuksessa ole mukana kuin muutama.

 

Lainaa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta

Lainaprosessi on vakuudettomissa lainoissa hyvin nopea, koska rinnakkaishakijan tietoja ei tarvitse odotella tai tarkistaa. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen hakija saa rauhassa tutustua tarjouksiin ja tehdä itsenäisen päätöksen haluaako hyväksyä jonkun lainatarjouksista. Hyväksymisen jälkeen hakija saa tarkemmat tiedot lainasopimuksen allekirjoittamisesta ja kun kaikki on kunnossa, laina maksetaan saajan tilille välittömästi. Keskimäärin lainankäsittelystä tilille maksamiseen kuluu aikaa noin yksi päivä. Tämä on huomattavasti lyhyempi aika kuin vakuudellisissa lainoissa.

 

Lainan voi käyttää myös vanhojen velkojen maksamiseen

Suuremman vakuudettoman kulutusluoton voi käyttää muun muassa olemassa olevien lainojen yhdistämiseen. Lainojen yhdistäminen ei pienennä velkasummaa, mutta selkeyttää taloudenhallintaa, koska yhdistelylainan avulla henkilö pääsee eroon monen lainan aiheuttamista maksupäivistä sekä lainahinnastoista. Yhdistämällä lainat maksaa henkilö jatkossa vain yhtä lainaa, jolloin päällekkäiset kulut ja korkokustannukset poistuvat kokonaan.

 

Lainan ennenaikainen maksaminen on aina mahdollista

Lainasopimuksen yhteydessä lainaan määritetään lainan takaisinmaksuaika sekä kuukausierä. Laina-aika ja kuukausittain maksettava erämaksu kannattaa sovittaa omaan talouteen sopivaksi. Jos lainan suunnittelu ja maksuerien hahmottaminen on vaikeaa, voi hakija ottaa avukseen maksuttoman lainalaskurin. Laskurin avulla hakija pystyy katsomaan miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin sekä kuukausierän suuruuteen.

Tarkan laskelman hakija saa, täyttämällä ja lähettämällä lainahakemuksen kilpailutettavaksi. Lainatarjousten pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään sopimukseen sellaisenaan, vaan lainapäätös tulee allekirjoittaa, jotta sopimus olisi sitova.

Lainan ennenaikainen takaisinmaksu on asiakkaan oikeus, vaikka lainasopimuksessa olisi määritelty millainen laina-aika tahansa. Jos lainanottajan taloudellinen maksukyky mahdollistaa lainan ennenaikaisen maksamisen kokonaan tai osittain, se kannattaa tehdä. Jos lainan pystyy maksamaan ennakoitua nopeammin, säästää lainanottaja korko ja kulumaksuissa, jotka muuten olisivat kohdistuneet pidempiaikaiseen lainaan.

 

VarmaLaina.fi palvelun kautta kilpailutat lainasi

VarmaLaina.fi kautta kilpailutat vakuudettoman lainasi mutkattomasti. Palvelu kilpailuttaa lainan usean eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä ja tulleet lainatarjoukset näet selkeästi vertailtavassa muodossa.

Vakuudettoman lainan vertailu on tehty palvelun kautta hyvin yksinkertaiseksi ja nopeaksi. Sinun ei tarvitse tietää lainaamisesta tai lainojen korkotasosta ennestään mitään ja silti pystyt näkemään nopeasti mikä lainatarjouksista on sinulle sopivin.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Lainan takaajan oikeudet ja velvollisuudet

VarmaLaina.fi
Logo