Vertailussa luottokortti ja kulutusluotto

kulutusluotto vai luottokortti

Lähes 80 prosentilla suomalaisista on käytössään luottokortti. Luottokortin käyttöä pidetään hyvin selkeänä valintana, kun ostoksia täytyy tehdä luotolla. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että luottokortin sijaan voisi ostoksiin käyttää myös kulutusluottoa. Missä tilanteissa kulutusluotto on parempi valinta kuin luottokortti?

Luottokortilla maksetaan pienemmät ostokset

Luottokortilla maksetaan kuukausittain vaate- ja ruokaostoksia. Luotolla ostetaan joululahjoja sekä tuotteita mihin kuukauden palkka ei riitä. Luottokortti on monessa tapauksessa hyvä maksutapa, mutta jos luottoa ei maksa nopeasti pois, kertyy luottoon yllättävän paljon kuluja ja korkomaksuja.

Harva kortinhaltija tietää tarkalleen, minkä suuruinen korko hänellä on luottokortissaan. Luottokortissa on 30 – 45 päivän koroton maksuaika, mutta ellei luottoa maksa eräpäivään mennessä kokonaan pois, kertyy avoimena olevaan velkasaldoon korkokuluja. Koron osuus riippuu luottokortista.

Korottoman maksuajan jälkeen luottovelkaa lyhennetään vähintään luottosopimuksen mukainen minimilyhennys, joka on usein tietty prosenttiosuus luotosta. Tarvittaessa luottoa voi maksaa suuremman summan kuin mitä minimilyhennys on tai tarvittaessa koko luottosumman voi maksaa kerralla pois, kun taloudellinen tilanne sen sallii.

Luottokortin luottoraja määritellään luottosopimuksen yhteydessä ja se on tyypillisesti 1000 eurosta noin 10.000 euroon saakka. Joissain luottokorteissa luottoraja on vieläkin korkeampi. Luottokortilla voi tehdä ostoksia vapaasti aina luottorajaan asti. Yleisen kuluttajasuojalain mukaan luotolla maksun suorittanut kuluttaja voi vaatia luottokorttiyhtiöltä maksun palautusta ellei kuluttaja saa luotolla ostamaansa tuotetta. Sama koskee myös, jos asiakas on maksanut esimerkiksi lentomatkan luotolla ja syystä tai toisesta lentoyhtiö menee konkurssiin ennen loman alkamista. Tällöin kuluttaja voi vaatia luottokorttiyhtiöltä menettämäänsä luottosummaa takaisin.

Yleistä tietoa luottokorteista lyhyesti:

 • Luottokortista riippuen korotonta maksuaikaa 30 – 45 päivää.
 • Jos ostokset on tehty luotolla eikä tuotetta toimiteta, voidaan korvausta vaatia luottokorttiyhtiöltä.
 • Luottoraja keskimäärin 1000 – 10.000 euroa.
 • Luottoa vapautuu uudelleen käyttöön, kun lainaa maksetaan takaisin.
 • Lainakorko on korttikohtainen.
 • Luottokortin etuuksiin saattaa kuulua mm. matkavakuutus, ostoturva tai esim. matkan peruutussuoja.
 • Luottokortin myöntää yleensä pankki, missä henkilö on asiakkaana.
 • Lue myös: Wikipedia, Luottokortti

Vinkki: Vertaa luottokortit ennen sopimuksen solmimispäätöstä. Ota vertailtavaksi useampi luottokortti niin näet eri korttien edut ja ominaisuudet.

 

Kulutusluotolla maksetaan suurempia hankintoja kiinteissä takaisinmaksuerissä

Luottokortin omistaminen ei sulje pois kulutusluoton hakemista. Kulutusluottoa voi hakea, vaikka henkilöllä olisi käytössään luottokortti. Toisinaan on perusteltua tehdä suurempia ostoksia kulutusluotolla, koska luottokortin luottoraja ei esimerkiksi riitä auton ostoon tai kodin remonttiin.

Kulutusluotto on kertalaina, joka myönteisen luottopäätöksen jälkeen maksetaan kertaluontoisesti hakijan tilille. Lainaa voi hakea 100 – 60.000 euroa, 1 – 20 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan kuukausierä sovitaan lainasopimuksen yhteydessä ja erän suuruus riippuu haetusta lainasummasta ja maksuajasta.

Lainalaskurilla laskettuna 15.000 euron lainalle 4 vuoden maksuajalla kuukausierä olisi arviolta 345 euroa. Tarkan arvion lainan kuukausierästä sekä lainan muista kuluista saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset palvelumme etusivulla olevalla lainahakemuksella. Lainatarjousten vastaanottaminen ei sido mihinkään. Vasta lopullisen lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen olet velvollinen maksamaan lainan sovitusti takaisin. Sopimuksen allekirjoittamisen voit hoitaa sähköisesti pankkitunnuksillasi.

Kulutusluottoa varten hakijan ei tarvitse hankkia takaajia tai vakuuksia. Myönnetyn lainan käyttökohdetta ei myöskään tarvitse erikseen ilmoittaa. Yleensä kulutusluotto käytetään suurempiin hankintoihin, kuten huonekalujen ostamiseen, kodin pintaremonttiin, matkusteluun tai esimerkiksi eläinlääkärikuluihin tai häiden järjestämiseen.

Yleistä tietoa kulutusluotoista lyhyesti:

 • Lainaa sähköisellä hakemuksella 100 – 60.000 euroa.
 • Laina-aika 1 – 20 vuotta.
 • Kertaluontoinen laina maksetaan heti tilille.
 • Vakuudeton laina.
 • Lainakorko alkaen 4,19 %.
 • Lainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa tasaerin.

Vinkki: Kilpailuta kulutusluotto palvelussamme niin saat nopeasti vertailtavaksi useita lainatarjouksia.

Kulutusluottovertailu auttaa sinua löytämään itsellesi sopivimman lainan.

 

Luoton kilpailuttaminen kannattaa

Päädyit sitten maksamaan ostoksesi luotolla, pikavipillä tai lainalla – kannattaa lainan kilpailuttaminen aina.

Kilpailu asiakkaista on lainamarkkinoilla kovaa ja jokainen pankki sekä rahoitusyhtiö haluaisi itselleen mahdollisimman paljon asiakkaita. Tämä kilpailuasetelma on kuluttajan etu.

Ennen kuin teet päätöksen kilpailuta laina usean eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä, niin saat parhaiten selville millaisella lainakorolla ja etuuksilla lainantarjoajat voivat tarjota sinulle lainaa.

VarmaLaina.fi
Logo