Auton osto edessä, mutta millainen autolaina?

autolaina

Ensimmäisen auton hankinta tulee ajankohtaiseksi tyypillisesti, kun henkilö täyttää 18 vuotta. Vuosien mittaan autot vaihtuvat elämäntilanteen ja makumieltymysten mukaan. Usein auton vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi, kun perhe kasvaa, työpaikka vaihtuu tai kaupunkialueelta muutetaan hieman sivummalla taajamaan. Syitä auton ostoon on monia, samoin myös rahoitusvaihtoehtoja. Tässä artikkelissa käymme läpi millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. 

Kilpailu kulutusluottomarkkinoilla on kiristynyt viime vuosien saatossa ja yhä useampi lainantarjoaja, pankit lukuun ottaen ovat siirtyneet tarjoamaan rahoitustuotteitaan verkkoon. Tämä antaa lainanhakijalle hyvät mahdollisuudet tutustua tarkemmin eri rahoitusratkaisuihin, hintoihin ja muihin lainan ominaisuuksiin. 

 

Pankkilaina auton oston rahoittajaksi

Pankkilaina on varsin perinteinen tapa rahoittaa auton osto. Pankkilainaan vaaditaan usein henkilötakaus tai muu vakuus, mikä voi olla esimerkiksi ostettava auto. Pankeilla on tarjottavanaan asiakkailleen myös vakuudetonta kulutusluottoa missä on hieman vakuudellista lainaa korkeampi lainakorko. Korkotaso on suurempi vakuudettomassa lainassa, koska ilman lainatakausta pankin luottotappioriski kasvaa, jolloin he kompensoivat mahdollisen tappion korkeammalla korolla. Korkotason nousu ei kuitenkaan koske pelkästään pankkilainoja, vaan samaa periaatetta käyttävät myös muut lainantarjoajat. Laina kannattaakin aina mahdollisuuksien mukaan ottaa toisen rinnakkaishakijan kanssa, joka voi olla muun muassa avo- tai aviopuoliso.

Pankin myöntämä autolaina siirtyy usein lainansaajan tilille noin kahdessa viikossa, joten lainan hakemisen kanssa kannattaa olla liikenteessä ajoissa. Autokauppaa on huomattavasti helpompi tehdä, kun tarvittava rahoitus on kunnossa eikä autoliikkeessä tarvitse pohtia millaiseen autoon todellisuudessa on varaa.

 

Autolaina ilman vakuuksia rahoitusyhtiöstä

Pankista otettu autorahoitus on monelle se tutuin tapa, mutta nykyään yhä useampi hakee autonlainan suoraan nettihakemuksella sen helppouden ja kattavan kilpailuttamismahdollisuuden vuoksi. Autolainahakemuksen voi täyttää netissä mihin kellonaikaan tahansa päivään katsomatta ja alustavan lainatarjouksen hakija saa jo muutaman minuutin kuluttua lainahakemuksen täyttämisestä. Parhaassa tapauksessa, kun kaikki on hakijan tiedoissa kunnossa, hän saa autoa varten haetun lainan tililleen jo saman päivän aikana lainan hakemisesta.

VarmaLaina.fi on lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, joka kilpailuttaa hakijan jättämän lainahakemuksen jopa 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Suurin osa kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoitusyhtiö myöntää lainaa ilman vakuuksia mikä nopeuttaa huomattavasti lainaprosessia, koska yhteishakijan tietoja ei tarvita eikä niitä näin ollen tarvitse tarkistaa.

Jos tarvitset autolainaa nopeasti ja mutkattomasti  – hae lainaa netistä. Helposti täytettävällä lainahakemuksella voi hakea lainaa monenlaiseen käyttötarpeeseen 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka. Laina-aika vaihtelee lainasumman mukaan ja on väliltä 1 – 20 vuotta.

Hakemuksen jättäminen kilpailutettavaksi tai tarjousten vastaanottaminen ei sido sinua mihinkään sopimukseen. Saat rauhassa päättää hyväksytkö jonkun lainatarjouksista vai jatkatko vielä sopivan lainan etsintää muualta.

 

Autolaina autoliikkeestä

Moni suomalainen tietää, että autolainan voi ottaa autokauppojen yhteydessä myös suoraan autoliikkeen kautta. Liike on yleensä solminut yhteistyösopimuksen jonkun rahoitusyhtiön tai pankin kanssa. Harvoin autoliikkeellä on tarjota auton oston rahoittajaksi kuin yhdenlaista rahoitustuotetta. Moni auton ostaja miettiikin, kuinka edullisesta lainasta on kyse ja millaisiin sopimusehtoihin sitoutuu? Kaikki nämä asiat tulee aina tarkistaa ja lukea tarkoin ennen lainasopimuksen hyväksymistä. Tämä asia koskee niin pankkilainaa, kulutusluottoa kuin autoliikkeenkin tarjoamaa lainaa.

Ei voida kuitenkaan missä tapauksessa sanoa, etteikö autoliikkeen rahoitus olisi hyvä vaihtoehto auton ostajalle. Autoliikkeiden välillä on kova kilpailu asiakkaista ja jokainen liike pyrkii tarjoamaan kuluttajille houkuttelevia tarjouksia suosituimmista automerkeistä. Yksi näistä on tarjota autonrahoitus esimerkiksi kuluttomalla ja korottomalla maksuajalla tai muulla etuudella. Tutustu ennen autokaupoille lähtemistä autoliikkeiden rahoitusvaihtoihin, niin sinulla on jo hieman tuntumaa millaista rahoitusta kyseisen autoliike sinulle mahdollisesta tarjoaa.

Lue myös Traficom.fi:n sivustolta mitä tulee ottaa huomioon käytettyä autoa ostaessa.

 

Auton vuokraus pidemmäksi aikaa

Yksityisleasing on kasvanut viime vuosina. Leasing-mallissa on kyse siitä, että yksityinen henkilö vuokraa auton omaan vapaaseen käyttöönsä pidemmäksi aikaa. Yleensä vuokraussopimus tehdään 2 – 4 vuodeksi. Tuona aikana yksityishenkilö saa käyttää autoa menojensa mukaan, mutta auton vuokrannut liike vastaa autoon liittyvistä huolloista ja renkaiden vaihtamisesta. Autoleasing on varsin huoleton ja helppo tapa autoilla eikä vuokraajan tarvitse sopimuksen päättymisen jälkeen huolehtia auton jälleenmyynnistä. Auto palautetaan vuokrasopimuksen jälkeen autoliikkeelle.

Auton vuokraus oston sijaan sopii henkilölle, joka ei tarkalleen tiedä kuinka kauan hän tarvitsee autoa. Leasing- malli sopii myös henkilölle, joka on epävarma auton huoltamisesta, koska jos autossa ilmenee vikaa, hän voi viedä auton huolettavaksi liikkeeseen mihin vuokrasopimus on voimassa. Vuokran hinnalla saa myös melko uudenkarhean menopelin käyttöönsä mihin ei välttämättä lainarahalla olisi varaa.

 

 Lue lisää aiheesta:

VarmaLaina.fi
Logo