Asuntolainan kilpailutus

Kilpailuta asuntolaina Etualla

Lue alta, miksi asuntolainan kilpailutus on järkevää

•  Asuntolainan kilpailuttamisella voit säästää suuriakin summia vuosittain.

•  Lainan kilpailuttaminen on sinulle täysin maksutonta.

•  Usein 5-10 vuotta sitten haettu laina ei ole enää edullisin verrattuna nykyisiin hintoihin.

•  Voit hoitaa asuntolainan kilpailuttamisen myös helposti netin kautta käyttämällä Etua.fi:n kilpailutuspalvelua.

•  Uusien asuntolainatarjousten vastaanottaminen ei ole sitovaa, eli sinun ei ole välttämättä pakko hyväksyä mitään saamistasi tarjouksista.

•  Voit kilpailuttaa niin uuden asuntolainan, kuin jo olemassa olevankin lainan.

•  Pienetkin muutokset asuntolainan korossa voi tiputtaa kokonaiskustannuksia tuhansilla euroilla.

•  Parhaassa tapauksessa voit saada huomattavasti halvemman lainan siitä pankista, jossa sinulla on jo asuntolaina, joten se ei vaadi sinulta mitään muutoksia, mutta lainasi halpenee.

Asuntolainan kilpailuttaminen 

Asunnon ostaminen on monelle elämän suurimpia hankintoja. Asuntolaina taas on vastaavasti yleensä elämän suurin laina, jota voidaan maksaa takaisin jopa 20 – 30 vuotta.

Näin pitkien maksuaikojen johdosta asuntolainan kulut ja korot nousevat helposti kymmeniin tuhansiin euroihin. Tästä syystä asuntolainan kilpailuttaminen on kannattavaa, koska sillä tavoin voi helposti saada kokonaiskustannuksiltaan tuhansia euroja halvemman lainan, jos vain tekee kilpailuttamisen huolellisesti.

Monet tekevät sen virheen, että asuntolaina haetaan sen kummemmin ajattelematta suoraan siitä pankista, jonka kautta hoidetaan muutkin päivittäiset raha-asiat. Tosiasia kuitenkin on, että näin päätyy melko varmasti maksamaan liikaa korkoja ja kuluja lainasta.

Vaikka pankkia ei haluaisikaan vaihtaa, voi oman pankin lainaehtoja saada neuvoteltua paremmaksi, kun voi kertoa saaneensa paremman tarjouksen toisesta pankista. Näin ollen edelleen saa hoitaa kaikki raha-asiat saman pankin kanssa, nyt vain huomattavasti aiempaa edullisemman asuntolainan kanssa.

Mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sen tärkeämpää on lainan kilpailuttaminen usean eri lainantarjoajan välillä.

Erot kuluissa ja koroissa voivat olla merkittävät, mutta tämän saa selville vain ja ainoastaan kilpailuttamalla laina useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden kesken.

Kerromme tällä sivulla vinkkejä ja neuvoja asuntolainan kilpailutukseen netissä ja mitä siinä kannattaa ottaa huomioon. 

 

Miten asuntolaina kilpailutetaan

Vaikka asuntolainan kilpailutus netissä on yleistynyt, on suosittu tapa silti perinteisesti käydä paikan päällä pankissa neuvottelemassa asuntolainasta.

Hyöty tässä on se, että virkailijan kanssa on helppo käydä asiat yksityiskohtaisesti läpi ja saa selvitettyä heti kaikki tarvittavat asiat. Kuitenkin monissa neuvotteluissa käyminen on aikaa vievää, joten aikaa kannattaa varata reilusti.

Asuntolainan hakemiseen kannattaa valmistautua etukäteen selvittämällä omat tulot sekä menot. Näin säästää huomattavasti aikaa, koska lainan käsittely alkaa pankin kanssa aina siitä, että mietitään millaiseen lainaan sinulla on varaa? Onko lainalle tarvittavat vakuudet sekä omarahoitusosuus?

Asuntolainan kilpailutus netissä onnistuu myös todella helposti. Se on helppo tapa saada lainan kilpailuttaminen käyntiin, eikä siihen tarvitse varata edes paljoa aikaa. Kun asuntolainaa hakee sähköisellä hakemuksella, ei lomakkeen täyttämisen ajankohdalla ole väliä ja saat rauhassa selvittää haettavan lainasumman. 

 

Asuntolainan kilpailutus netissä

Kilpailuttamisen netissä voi tehdä koska tahansa helposti ja nopeasti – silloin sinun ei tarvitse varailla aikoja tapaamisiin moniin eri pankkeihin.

Etua Oy on tehnyt lainan kilpailuttamisesta yksinkertaista. Riittää, kun täytät yhden hakemuksen heidän verkkosivuilla, niin saat useita asuntolainatarjouksia joko sähköpostiisi tai puhelimitse. Heidän palvelu on kuluttajille täysin maksuton.

Tavoitat siis monta pankkia nopeasti sen sijaan, että joutuisit varaamaan aikoja tapaamisiin ja käymään jokaisen kanssa samat asiat läpi.

Etua on palvellut jo tuhansia suomalaisia erilaisten lainojen kilpailuttamisessa ja parhaiden lainojen löytämisessä.

 

Asuntolainan kilpailuttaminen pankissa

Jotkut haluavat nykyisin valita kuitenkin henkilökohtaisen neuvottelun pankissa virkailijan kanssa, sen sijaan että hoitaisi asian netin välityksellä.

Tässä kannattaa ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Käy mahdollisimman useassa pankissa. Mitä useamman asuntolainatarjouksen saat, sitä edullisempaa lainaa sinulla on mahdollisuus saada. Älä koskaan hyväksy ensimmäistä saamaasi tarjousta.
  • Tutustu ajoissa etukäteen asuntolainoihin, jotta oikeiden kysymysten kysyminen on helpompaa. On tärkeää ottaa selvää ainakin lainan lyhennystavasta, viitekorosta ja esimerkiksi mahdollisista korkokatoista.
  • Pidä mukanasi kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten tiedot varallisuudesta, tuloistasi ja muista mahdollisista veloista. Näitä tulet tarvitsemaan lähes poikkeuksetta joka pankissa, jossa vierailet.
  • Kun saat lainatarjouksia, vertaa lainoja kaikessa rauhassa. Mikäli itse et ole varma, mitä tarjouksista kannattaa ottaa huomioon, suosittelemme kysymään apua joltain, joka tuntee talousasiat paremmin. Pelkän koron lisäksi on hyvä ottaa huomioon avausmaksu, tilinhoitomaksu ja laskutusmaksut. Nämä voivat nopeasti nostaa lainan kokonaiskustannuksia lainan koron lisäksi.
  • Kun sinulla on lainatarjouksia, voit käydä valitsemissasi pankeissa myös uudestaan ja kertoa neuvotteluissa, että olet saanut paremman tarjouksen ja katsoa, voiko toinen pankki antaa vielä edullisemman tarjouksen. Näin saat pankit kilpailemaan kovemmin keskenään, joka johtaa entistä halvempaan asuntolainaan.

 

Nykyisen asuntolainan kilpailuttaminen 

Mikäli sinulla on jo asuntolaina joka on haettu vuosia sitten, on hyvin mahdollista että saat nykyisin lainan huomattavasti halvemmin.

Lainamarkkinat elävät jatkuvasti, joten kauan sitten haettu laina ei välttämättä ole kovin kilpailukykyinen kun vertaa niitä nykyisiin vaihtoehtoihin ja lainojen hinnoitteluihin.

Vanhan lainan uudelleen kilpailuttamisessa on muutamia vaihtoehtoja:

  • Neuvottele sen pankin kanssa, jossa nykyinen asuntolaina on. Voit yrittää neuvotella lainan nykyistä marginaalia alemmas vetoamalla nykyisen korkotason alhaisuuteen.
  • Pyydä tarjous muilta pankeilta. Mikäli nykyinen pankkisi ei ole halukas neuvottelemaan lainaasi uudelleen, on sinulla täysi oikeus pyytää tarjouksia muista pankeista. Tämän jälkeen voit halutessasi vaihtaa pankkia tai kokeilla neuvotella oman pankkisi kanssa uudestaan nyt, kun sinulla on näyttää että olet saanut parempia tarjouksia. Viimeistään tässä tilanteessa pankin neuvotteluhalukkuus kasvaa huomattavasti.
  • Kilpailuta laina netissä. Tavoitat useita pankkeja yhdellä hakemuksella, eikä sinun tarvitse käydä pyytämässä tarjouksia paikan päällä erikseen jokaisessa pankissa.

Asuntolainan kilpailuttamisen yhteydessä kannattaa myös miettiä uuden lainan takaisinmaksuajan pidentämistä. Pidentämällä laina-aikaasi esimerkiksi viidellä vuodella, voit pitää kuukausittaiset kulusi ennallaan, mutta samalla laittaa osan summasta säästöön. Näin sinulla voi laina-ajan jälkeen oma asunto, sekä mukavasti tuottava sijoituspääoma. Laina-aikana säästäminen voi osalle asuntovelallisista olla hyvä ratkaisu.

 

Etua.fi auttaa lainojen kilpailuttamisessa

Etua.fi auttaa asuntolainan kilpailuttamisessa!Etua.fi on Suomen yksi ensimmäisiä lainojen kilpailutuspalveluista. Heidän avulla voit helposti kilpailuttaa muiden lainojen lisäksi myös asuntolainat.

He ovat toimineet Suomen markkinoilla jo vuodesta 2008 ja ovatkin pitäneet paikkansa suosituimpien palveluiden joukossa siitä lähtien.

Palvelun käyttö on kuluttajille täysin ilmaista ja yhdellä hakemuksella tavoittaa nopeasti useita pankkeja.

Nyt sinun ei siis tarvitse varata aikoja erikseen moniin pankkeihin ja käydä neuvottelemassa samoja asioita moneen kertaan, kun voit antaa Etua.fi:n hoitaa homman puolestasi.

Saat lainatarjouksia nopeasti, joita pääset vertailemaan rauhassa ja valitsemaan niistä parhaan. Toki voit myös tarjousten saamisen jälkeen neuvotella eri pankkien kanssa vielä henkilökohtaisesti, mikäli niin haluat.

Klikkaa viereistä banneria ja aloita asuntolainan kilpailutus jo tänään.

Kilpailuta laina

Pankkilaina

VarmaLaina.fi (“me”) ei ole lainanantaja, pankki tai rahoitusyhtiö emmekä tarjoa taloudellista neuvontaa tai suosituksia. Me tarjoamme maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun, jossa kaikki luottokelpoiset Suomen kansalaiset voivat kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 100 – 60.000 euroa. Lainojen maksuajat ovat 1 – 20 vuotta ja niiden nimellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,19 % – 20 %. Emme ole vastuussa toimitetuissa lainatarjouksissa mahdollisesti olevista virheistä. Hintatietojen, lainaehtojen ja muun tiedon oikeellisuuden tarkistaminen lainanantajan, pankin tai muun tahon hinnastosta ja käyttöehdoista jää aina asiakkaan vastuulle.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehtomme ja yksityisyyspolitiikkamme sekä evästeiden käytön.

VarmaLaina.fi