Kannattaako ostaa käytetty auto Ruotsista?

Auton ostaminen Ruotsista on monelle hintakysymys. Ruotsista auton voi saada edullisempaan hintaan kuin Suomesta, mutta laskennassa kannattaa ottaa huomioon matkakulut Ruotsiin, auton haun muut kustannukset sekä autovero. 

Auton ostaminen naapurimaasta ei välttämättä ole kustannustehokkain vaihtoehto, mutta jos ruotsin kieli on sujuvaa, matkustaminen kiinnostaa ja aikaa auton hankintaa löytyy, kannattaa auton ostamisen yhteydessä tarkastella myös millaisia käytettyjä autoja Ruotsin puolelta löytyy. Vertailua on helppo tehdä, koska Ruotsissa myytävät käytetyt autot ovat hyvin esillä verkossa, josta auton taustatiedot on selkeä tarkistaa. Todennäköisesti pelkän auton hinnan osalta Ruotsista saa todennäköisesti käytetyn ja uudenkin auton edullisemmin kuin Suomesta, mutta jos hintaan lasketaan kaikki muut kulut ja vaivannäkö, voi käytetyn auton ostaminen Ruotsista tulla lähes samanhintaiseksi kuin Suomesta ostettuna.

Ruotsalaisen auton ostamisessa kannattaa huomioida, että hinnat ilmoitetaan eurojen sijaan usein kruunuina. Osa ruotsalaisista autoliikkeistä ilmoittaa hinnan myös euroina, jolloin valuutanmuutosta ei tarvitse itse miettiä. Vertaa käytettyjen autojen hintoja Suomessa myytäviin autoihin ja arvioi olisitko valmis matkustamaan autokaupoille ruotsiin. Asiaa tietenkin helpottaa, jos sinulla on Ruotsissa ystävä tai sukulainen, joka voi käydä katsomassa autovaihtoedot jo ennen kuin, sinä matkustat naapurimaan puolelle. Usein Suomessa asuva henkilö ostaa ruotsalaisen vaihtoauton autoliikkeestä Suomessa, jolloin säästää huomattavasti omaa aikaa.

 

Auton ostaminen Ruotsista

Ennen Ruotsiin lähtöä tee hieman taustatyötä, millaista autoa lähdet ostamaan, ostatko auton yksityiseltä myyjältä vai autoliikkeestä. Ruotsista auton ostamiseen tarvitset käsirahan. Suomessa Ruotsista tuodulle autolle voit saada rahoituksen, mutta sinun on hyvä selvittää jo hyvissä ajoin, mistä saat ulkopuolisen rahoituksen ja minkä verran tarvitset autolainaa ruotsalaisen auton ostamiseen. Auton etsinnän lisäksi sinun tulee selvittää auton rahtikulut Suomeen, auton rekisteröinti sekä verotus.

Ruotsalaisissa autoissa on hyvin samanlaiset takuuehdot kuin Suomessa ostetuissa autoissa. Erona kuitenkin on, että suomalaisesta autoliikkeestä ostettuun tuontiautoon saa kuluttajasuojalain mukaisen virhevastuun rajattomaksi ajaksi, Ruotsissa virhevastuuaika on kolme vuotta. Jos taas ostat auton käytettynä Ruotsista yksityiseltä henkilöltä, tulee sinun sopia myyjän kanssa henkilökohtaisesti, miten mahdolliset autoon liittyvät ongelmatilanteet ratkaistaan.

Autokaupat tulee tehdä aina kirjallisena ja auton huoltokirjaan kannattaa tutustua ennen kauppasopimuksen allekirjoittamista. Autoon on hyvä tutustua myös ennemmin esimerkiksi www.transportstyrelsen.se sivuston kautta. Kyseissä palvelussa myyjän tulee myös hoitaa auto liikennekäytöstä poisto. Kotimaanmatkaa varten tarvitset ostettuun autoon liikennevakuutuksen sekä ruotsalaiset rekisterikilvet. Auton haun jälkeen sinun tulee rekisteriöintikatsastaa auto ennen sen varsinaista rekisteröintiä. Auton katsastamisen voit tehdä omalla paikkakunnalla tai valita katsastuspaikan hinnan mukaan. Kun tämä on kunnossa, voit tehdä tuontiautosta autoveroilmoituksen, jonka mukaan maksat autosta autoveron.

 

Auton tuonti Ruotsista

Tuskin monikaan harkitsisi auton ostamista Ruotsista ellei tuontiauto olisi Suomesta ostettua autoa edullisempi. Auton ostaminen Ruotsista tulee usein halvemmaksi, mutta auton hinnan lisäksi on syytä huomioida muut kulut. Hankintakuluihin on hyvä laskea matka Ruotsiin esimerkiksi laivalla tai lentokoneella, mikä ei tarjoushinnalla tosin maksa montaa kymmentä euroa enempää. Meno- ja tulomatkan lisäksi hintaan tulee lisätä yöpyminen hotellissa tai muussa majapaikassa sekä julkisilla liikkuminen paikasta toiseen. Näiden kulujen ohessa tuontiauto tulee rekisteröidä ja katsastaa Suomessa, joista tulee maksettavaksi jonkin verran lisää kustannuskuluja.

Maksettavana on myös tuontiautoon liittyvä autovero. Käytettynä Suomeen tuotavan auton autovero määräytyy samanlaisen Suomessa jo aikaisemmin rekisteröidyn ajoneuvon verotason mukaan. Veroprosentti määräytyy ajoneuvon ensimmäisen käyttöönoton ajankohdan veroprosentin mukaan. Autoveroa määrättäessä veroviranomaisen tulee varmistua siitä, että maahantuotavalle autolle ei määrätä enemmän veroa kuin vastaavissa Suomen rekisterissä olevissa autoissa on jäljellä. Käytettyjen autojen hinnat perustuvat markkinoilta kerättyihin hintahavaintoihin, joiden perusteella tehdään tilastollinen hinta-analyysi (lähde: veronmaksajat.fi).

 

Auton ostaminen ja maksaminen

Ruotsista auton ostamiseen tarvitset käteistä. Rahoitus tulee olla kunnossa ennen kaupoille lähtöä. Suomessa auton voi ostaa osamaksulla tai vakuudettomalla autolainalla, mutta Ruotsiin lähdettäessä tarvitset auton ostoa varten käteistä rahaa, jotta kauppasopimukseen mahdollisesta päästään.

VarmaLaina- palvelusta voit hakea vakuudetonta autolainaa jopa 60 000 euroon saakka ilman takaajia tai vakuuksia. Myönnetyn lainan voi käyttää auton kauppahinnan maksamiseen sekä kulujen kattamiseen. Kulutusluotolla voit siis maksaa matkan Ruotsiin, auton hinnan, osuuden autoverosta sekä esimerkiksi majoituksen Ruotsissa.

Kilpailuta autolaina maksutta VarmaLaina palvelussa ja lainahakemuksesi välitetään kilpailuttavaksi yli 25 pankille ja rahoituslaitokselle. Pääset jo muutaman minuutin kuluttua vertailemaan lainatarjouksia. Henkilökohtaisista lainatarjouksista näet, mikä lainantarjoaja pystyy tarjoamaan sinulle edullisinta autolainaa.

Aloita autolainan kilpailuttaminen jo tänään. Yhdellä lainahakemuksella voit saada useita lainatarjouksia katsottavaksi. Laina kilpailutetaan useiden lainantarjoajien kesken, jotka toimivat useammassa maassa Suomen lisäksi, näin ollen voit saada lainaa Ruotsista, Norjasta tai Virosta.

Lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei sido sinua mihinkään eikä maksa mitään, joten laina kannattaa kilpailuttaa, jotta erot lainantarjoajien korkojen kohdalla tulee sinulle selkeästi esille.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä auton ostamisesta Ruotsista:

Kannattaako ostaa auto Ruotsista?

Autojen hinnan on lähtökohtaisesta halvempia kuin Suomessa. Auton hinnan lisäksi kannattaa kokonaiskulujen laskemisessa ottaa huomioon meno- ja tulomatkat, auton noutokulut sekä autovero.

Miten maksaa auto Ruotsissa?

Auto täytyy hyvin todennäköisesti maksaa Ruotsissa käteiselle, koska mikään pankki Ruotsissa ei myönnä autolainaa Suomen kansalaiselle. Sovi autorahoitus jo Suomessa ennen autokaupoille lähtöä Ruotsiin. Suomessa vakuudetonta autolainaa voit hakea kilpailuttamisen avulla edullisella lainan korolla nopeasti tilille.

Mikä on halvin autolaina?

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla laina useiden lainantarjoajien kesken. Tällä hetkellä kuluttajaluottojen korko on väliltä 4 - 20 prosenttia. Kilpailuta laina maksutta VarmaLaina-palvelun avulla, niin tiedä millä korolla sinulle voidaan vakuudetonta autolainaa myöntää.

VarmaLaina.fi
Logo