Lainaa luottotiedottomalle

Lainaa ilman luottotietoja ei voi saada netistä, sillä lainanhakijan luottotiedot tarkistetaan lainanhaun yhteydessä ja sähköinen järjestelmä hylkää hakijan hakemuksen heti, jos luottotiedoissa on merkintä.

Alla olevassa artikkelissa kerromme lisää lainaamiseen liittyvistä riskeistä ja miten omaa taloutta pystyy hallitsemaan paremmin.

Etsitkö lainaa ilman luottotietoja?

Luottotiedottomalle ei myönnetä lainaa netissä ja pankin kautta lainan hakeminen ilman luottotietoja ei ole helppoa.

Monella voi olla harhaluulo siitä, että verkosta voisi saada lainaa ilman luottotietoja heppoisemmin perustein kuin kivijalkapankista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kun henkilö hakee lainaa netistä sähköinen järjestelmä tarkistaa lainanhakijan luottotiedot automaattisesti ja koska järjestelmään on merkitty että jos hakijalla on luottotiedoissa merkintä lainahakemus tulee hylätä automaattisesti. Järjestelmä ei anna asialle tulkinnan varaa, vaan merkintä luottotiedoissa on selvä merkki hylätä hakemus. Varsinkin pikalainojen kohdalla merkintä luottotiedoissa merkitsee hakemuksen automaattista hylkäämistä.

Pankin kanssa voi aina henkilökohtaisesti neuvotella asiasta ja toisinaan asiaan voidaan saada molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu, jos lainanhakijalla on osoittaa parempi, nykyinen maksuvara ja selvitys että taloudelliset asiat ovat hoidossa.

Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin, onko mahdollista saada pikavippi tai joustoluotto, vaikka luottotiedot ovat menneet ja kuinka kauan ylipäätään merkintä luottotiedoissa pysyy?

 

Mitä tarkoitetaan maksuhäiriömerkinnällä luottotiedoissa?

Merkintä maksuhäiriöstä luottotiedoissa on lähes aina merkki siitä, ettei kyseinen henkilö ole hoitanut asioistaan sovitusti. Laskut, vuokra tai vakuutukset ovat jääneet hoitamatta jo pidemmän aikaan mikä pidemmän päälle johtaa luottotietojen menettämiseen. Luottotietojen menetys ei tule henkilölle koskaan yllätyksenä, koska ulosotto muistuttelee laskujen maksamisesta pidemmän aikaan ennen kuin merkintää luottotietoihin laitetaan.

Maksuhäiriömerkinnät syyt eivät kuitenkaan aina ole niin yksiselitteisiä. Asioiden hoitamattomuuden taustalla voi olla myös perhettä koskeva työttömyys. pitkäaikainen sairaus, tapaturma tai esimerkiksi avioero. Syynä henkilön luottotiedottomuuteen voi olla myös, että hän on ollut takaajana henkilölle, joka ei olekaan hoitanut lainanlyhennyksiä sovitusti ja lainanmaksu on tullut takaajan maksettavaksi.

Syitä on monia mutta on tärkeä muistaa, että kun luottotiedot on menettänyt merkintä henkilön tiedoissa pysyy tietyn aikaa eikä sitä saa pois, vaikka asiat taloudellisesti muuttuisivatkin paremmaksi. Kun luottotiedot ovat menneet haittaa se monia arjen asioita, kuten vuokra-asunnon saamista, vakuutuksen ottamista sekä lainan hakemista. Tämän vuoksi on hyvä yrittää vaikean taloudellisen tilanteen edessä neuvotella velkoja kanssa ja tarvittaessa ottaa yhteyttä velkaneuvontaan asian ratkaisemiseksi ennen kuin luottotiedot ovat menneet.

Maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietomerkintöjä on erilaisia ja eri mittaisia. Tyypillisesti merkintä henkilön luottotietoihin tulee laskut, vuokrat ja vakuutukset ovat olleet jo pidemmän aikaa hoitamatta ja henkilö ei ole ulosoton kehoituksista huolimatta hoitanut asioita kuntoon. Merkintä luottotiedoissa pysyy asiakkaan tiedoissa 2 – 4 vuotta. Tänä aikana henkilön voi olla vaikea saada lainaa, vuokra-asuntoa tai vakuutuksia. Merkintä luottotietojen menetyksestä tulee luottotietoja keräävien yritysten luottotietorekisteriin minkä kautta esimerkiksi luotonmyöntäjät, luottokorttiyhtiöt ja teleoperaattorit tarkistavat henkilön luottotiedot. Alaan erikoistuneita yrityksiä ovat Bisnode Finland sekä Suomen Asiakastieto oy. Luottorekisterin tarkoituksena on auttaa muun muassa luotonmyöntäjiä välttämään luottotappiota. 

Viimeisimmän tiedon mukaan maksuhäiriömerkinnän poistumiseen on tulossa muutoksia. Uuden lakiuudistuksen myötä merkintä luottotiedoista voidaan poistaa joo kuukauden kuluttua, kun velka on kokonaisuudessaan maksettu. Uudistuksen myötä myöskään uudet maksuhäiriömerkinnät eivät pidennä kokonaisaikaa, vaan jokainen merkintä käsitellään erillisenä tapauksena.

 

Miten saada lainaa ilman luottotietoja?

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme lainaa luottotiedottomalle ei voida myöntää tai ainakin se on hyvin vaikeaa. Jos kuitenkin tilanne on se että tarvitse lainaa, seuraavilla perusteluilla se voi olla mahdollista.

1

Perustele mikä on aiheuttanut maksuhäiriömerkinnän

Syyt maksuhäiriömerkinnälle voivat olla hyvin inhimillisiä kuten pitkäaikainen sairaus, joka on johtanut taloudellisiin ongelmiin. Pidempiaikainen työttömyys perheessä, missä laskut ovat pääseet kasaantumaan kaikista selvittelyistä huolimatta tai esimerksi äkillinen tapaturma.

2

Nykyinen taloudenhallinta on kunnossa

Pystyt osoittamaan, että nykyisin taloutesi on hoidossa ja olet tehnyt tarkemman maksusuunnitelman velkojen maksuun.

3

Maksukykysi on hyvä

Sinulla on säännölliset tulot vakituisesta palkkatyöstä tai saat säännöllisesti avustusta.

4

Sinulla on henkilötakaus

Luottotiedottoman voi olla lähes mahdoton saada lainaa ilman vakuuksia. Voit siis esittää lainalle toisen yhteisvastuullisen takaajan, joka on vastuussa lainan maksamisesti siinä määrin kuin sinäkin. Tällöin lainanmyöntäjän luottotappioriski on merkittävästi pienempi ja hän voi myöntää lainaa. Rinnakkaishakijalle tulee kuitenkin olla luottotiedot kunnossa. Yhteisvastuullinen hakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso, ystävä tai joku muu lähipiiristä.

 

Mitkä asiat vaikuttavat lainansaantiin?

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee lainanhakijalle riskianalyysin omien lainahakukriteereidensä perusteella. VarmaLaina.fi ei tee lainapäätöksiä, vaan on valmis kilpailuttamaan hakijan lainahakemuksen yli 25 lainantarjoajan välillä, jotka tekevät itsenäiset päätöksen siitä voivatko tarjota hakijalle lainaa. Mikään lainankilpailutuspalvelu ei voi tarjota varmaa lainaa, mutta kilpailuttamalla lainan VarmaLainalla parantaa hakija huomattavasti lainansaantimahdollisuuksiaan.

Yleisesti ottaen lainantarjoajien kriteerit ovat seuraavat:

 • Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt
 • Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä tai liikaa perintävelkaa
 • Hakijalla tulee lisäksi olla säännöllisetu tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä
 • Hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö.

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö myöntää lainaa hieman eri suuruisia summia, eripituisilla laina-ajoilla. Tästä syystä on selkeintä hakea lainaa VarmaLainan kautta ja katsoa millaisia lainatarjouksia tulet saamaan eri lainantarjoajilta. Lähes aina lainahakemuksen kilpailuttaminen monen eri lainantarjoajan välillä antaa parhaat tulokset löytää lainamarkkinoiden edullisin laina.

 

Voiko VarmaLainan kautta hakea lainaa ilman luottotietoja?

Jokainen lainanhakija tekee omakohtaiset päätökset lainanhakemisesta. VarmaLaina pyrkii aina olemaan kaikkien lainanhakijoiden avuksi niin, että lainan hakeminen on olisi turvallista, nopeaa ja helppoa. VarmaLaina.fi kilpailuttaa lainanhakijan lainahakemuksen yli 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä, mutta lainatarjousten määrään tai lainakriteereihin VarmaLaina ei voi vaikuttaa millään tavoin.

Henkilö, jolla on merkintä luottotiedoissa voi kilpailuttaa lainahakemuksensa lainankilpailutuspalvelussa, mutta VarmaLaina ei voi taata varmaa lainaa luottotiedottomalle.

On aina tärkeää miettiä omaa taloudellista tilannettaan ennen lainan hakemista. Lainanhakijalta toivotaan vastuullista lainan hakemista olivat luottotiedot kunnossa tai eivät. Myönnetty laina tulee maksaa aina takaisin maksusuunnitelman mukaan ja jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia on lainansaajan syytä ottaa viipymättä yhteyttä lainanmyöntäjään.

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista lue sopimus tarkoin ja laske, että lainan kuukausierä on sellainen minkä pystyt maksamaan ilman ongelmia muiden menojen jälkeen. Tarvittaessa voit laskea oman kohtuullisen kuukausieräsi helpolla lainalaskurilla VarmaLainan etusivulla. Lainalaskuriin syötetään haettava lainasumma, sekä laina-aika, tämän jälkeen lainalaskuri laskee arvion lainan kuukausierästä.

Muista tarkistaa lainasopimuksesta myös lainaan kohdistuvat ehdot, kulut ja lainan korko. Millainen on lainan todellinen vuosikorko, nimelliskorko sekä viivästyskorko? Lainaan kohdistuvat kohtuuttomat ja perusteettomat vaatimukset eivät ole lainvoimaisia ja lainansaajan on hyvä tietää omat oikeutensa.

Ellet ole varma luottotietojesi puhtaudesta tai epäilet merkinnän poistuneet, voit tarkistaa lainansaantimahdollisuutesi täyttämällä maksuttoman lainahakemuksen.  Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen pankit ja rahoituslaitokset tarkistavat luottotietosi ja jos ne ovat kunnossa he jättävät sinulle henkilökohtaiset lainatarjouksensa. 

Aloita maksuttoman lainahakemuksen täyttäminen ja tarkista voitko saada lainaa.

 

Lue nämä kun etsit lainaa ilman luottotietoja:

 • Lainaa ilman luottotietoja on mahdoton saada verkosta tai kivijalkapankista.
 • Lainaa luottotiedottomalle ei voida myöntää, koska lainantarjoaja ei pysty vakuuttumaan mitenkään että lainanhakija on kykenevä maksamaan lainaa takaisin sovitusti.
 • Merkintä luottotiedoissa pysyy noin 2 – 4 vuotta eikä sitä voida poistaa aikaisemmin kuin mitä se on alkuun merkitty.
 • Merkintä luottotiedoissa haittaa usein vuokra-asunnon saantia, vakuutuksien tai lainanottoa sekä luottokortin saamista.

 

Oman talouden hallinta kuntoon pienillä askelin

Nykyään ihmisille on tarjolla netissä monenlaisia houkuttelevia tarjouksia. Helposti ostosten teko voi riistäytyä väärille raiteille ja menot kasvavat suuremmiksi kuin omat tulot. Omaa talouttaan kannattaakin seurata ja tarvittaessa tehdä kulutukseen tarvittavia muutoksia. Ennen kuin voi tietää mistä tulee menoja karsia ja onko siihen edes tarvetta, kannattaa laskea menot sekä tulot.

Menoiksi lasketaan muun muassa auto, julkisilla liikkuminen, lainanlyhennykset, ruokaostokset, vaatehankinnat, digilaitteet, maksulliset kanavat, lounasruokailut, terveyhdenhuolto, säännöllisesti käytössä olevat lääkkeet, vakuutukset, asumismenot (sähkö ja vesi), harrastukset ja vapaa-ajan muut menot. Tuloiksi lasketaan palkka- tai eläketulot sekä mahdolliset sosiaalietuudet.

Nykyään menot on suhteellisen helppo laskea, kun suurin osa ostoksista ja hankinnoista maksetaan luottokortilla. Kaikista näistä jää tiliotteeseen merkintä ja nykyään pankin verkkopalvelussa pystyy myös hyvin seuraamaan omaa kulutustaan siihen tarkoitetuilla sovelluksilla.

Kun tuloista on vähennetty menot, näkee nopeasti mitä jää ns. “viivan alle”. Onko menot suhteessa tuloihin järkevällä tasolla? Jääkö kuukaudessa yhtään rahaa säästöön? Jos ei, mitä muutoksia omaan talouteen sitten voisi tehdä?

Tarvittavat muutokset voivat olla muun muassa seuraavanlaisia:

 • Karsiminen maksullisten kanavien määrästä
 • Huonelämpötilan lasku muutamalla asteella
 • Vedenkulutuksen pienentäminen
 • Vakuutusten kilpailuttaminen
 • Sähkön kilpailuttaminen
 • Lomamatkan tarkempi suunnittelu
 • Omien eväiden mukaan ottaminen töihin
 • Kotiruuan valmistaminen useammin arkena
 • Bussin vaihto polkupyörään esim. työmatkoille
 • Ruokalistan tarkempi suunnittelu
 • Jos taloudessa kaksi autoa, voisiko toisesta luopua kokonaan?
 • Kalliiden harrastusten vaihtaminen edullisempaan
 • Vaatteiden ostaminen kirpputoreilta
 • Laadukkaiden vaatteiden ja tuotteiden suosiminen ( kestävät paremmin).

 

Jos sinulla ei ole tiedoissasi maksuhäiriömerkintää tai olet saanut merkinnän luottotiedoistasi pois, voit tarkistaa omat luottotiedot ilmaiseksi Asiakastieto Oy:n tai Bisnode Finland Oy:n kautta kerran vuodessa.

Lainahakemuksen avulla voit varmistaa, voiko lainantarjoajat myöntää sinulle lainaa. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksen vastaanottaminen on maksutonta ja riskitöntä.

VarmaLaina.fi
Logo