Pikavippi ilman luottotietoja
Lainaa ilman luottotietoja

Erilaiset elämäntilanteet, maksuvaikeudet tai liian suuren velan ottaminen on saattanut johtaa henkilön ongelmiin. Lopulta maksuhäiriömerkintä luottotietoihin syntyy, kun lainat ja laskut jää maksamatta. Kun maksuhäiriömerkintä on asetettu henkilön tietoihin, se pysyy siellä keskimäärin 2 – 4 vuotta, vaikka henkilö kuinka pystyisi jatkossa maksamaan laskunsa sekä muut velat. Maksuhäiriömerkinnän syynä ei läheskään aina ole oma huolimattomuus tai vaikea elämäntilanne, vaan syynä voi olla myös muun muassa takaamassa olevan lainan takaisinmaksun laiminlyönti.

Oli syyt mitä tahansa, on merkintä luottotiedoissa ikävä asia ja se hankaloittaa lainansaantia huomattavasti. Tästä syystä on tärkeää aina maksaa kaikki lainat ja laskut ajallaan. Jos tähän ei pysty, tulee henkilön ottaa hyvissä ajoin yhteyttä lainanmyöntäjään ja muihin tahoihin, joihin on laskut maksamatta. Usein neuvottelulla ja sopimalla pystyy saamaan jonkin verran lisäaikaa asioiden selvittämiseen.

Aina toki tämä ei monista syistä johtuen ole kuitenkaan mahdollista ja merkintä luottotietoihin pääsee syntymään. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että luottotietojen menettäminen ei onneksi ole pysyvää. 2 – 4 vuotta on kuitenkin pitkä aika ja tuona aikana täytyisi pystyä elämään normaalia elämään ja saamaa oma talous hyvään kuntoon. Kun rahaa on muutenkin vähän tai velkaa maksettavana, voi nopeasti tulla mieleen hakea pikavippi tai jokin muu pienempi laina. Lainaa ei kuitenkaan kannata maksaa toisella hyvin saman tyyppisellä pikalainalla, koska tämä johtaa usein syvempään velkakierteeseen. Pikavippi ilman luottotietoja tässä tilanteessa toki on lähes mahdoton saada, koska jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tarkistaa lainanhakun yhteydessä hakijan luottotiedot ja merkintä luottotiedoissa on selvä merkki lainahakemuksen hylkäämiseen. Yleisistä käsityksistä huolimatta pikavippiä ilman luottotietoja ei voi saada verkosta yhtään sen heppoisemmin perustein kuin lainaa pankista ilman tarvittavia luottotietoja.

Lainanhaun yhteydessä lainapalvelut tarkistavat hakijalta seuraavat tiedot:

  • Palkka – tai eläketulot
  • Nykyiset velat
  • Maksuhäiriömerkinnät
  • Perustiedot (ikä, perhe, asuminen)
  • Mahdolliset perinnässä olevat velat

Lainanhakumahdollisuuksia voi toki parantaa pyytämällä lähipiiristä henkilötakauksen, mutta tässäkin tapauksessa molemmilla hakijoilla tulee olla puhtaat luottotiedot. Jokainen lainantarjoaja tarkistaa aina hakijan luottotiedot, joten lainaa ilman luottotietoja ei voi saada.
Pikavippi ilman luottotietoja ei ole ratkaisu ongelmaan

Pikavippi ilman luottotietoja ei ole koskaan hyvä vaihtoehto, jos olet jo maksuvaikeuksissa. Toki lainaa ilman luottotietoja ei edes myönnetä. Jokainen lainantarjoaja vaatii hakijalta virheettömiä luottotietoja sekä riittävää maksukykyä. Jos lainaa hakee lisäksi ilman vakuuksia, korostuvat hakemuksessa hakijan omat tiedot.

Maksuhäiriömerkinnän aikana tulee kuitenkin varmasti tilanteita, että tarvitsee ylimääräistä rahaa. Lainatarpeen vaatiessa henkilön paras lähestymistapa laina-asioissa on kääntyä suoraan pankin puoleen. Neuvottelu ja rehellisyys voi johtaa siihen, että pankki voi myöntää lainaa henkilölle, vaikka hänellä olisi merkintä luottotiedoissa. Tarvittaessa voit pyytää lainarahaa myös läheiseltä ystävältä tai sukulaiselta, joka luottaa sinuun.

Hoida raha-asiat kuntoon parhaan kykysi mukaan maksuhäiriömerkinnän saatuasi. Tuona aikana joudut varmasti luopumaan monesta asiasta ja tinkimään monista menoista, mutta kärsivällisyys ja sitkeys kyllä lopulta palkitaan. Velkaongelmat ja muut taloudelliset ahdingot ovat todella ikäviä, mutta usein niistä selviää. Asioita ei kannata pyöritellä mielessään yksin, vaan tarvittaessa kannattaa rohkeasti pyytää apua.

 

Oma talous kuntoon yhdistelylainalla

Ennen kuin ongelmat ovat kasaantuneet liikaa, kannattaa laina-asioille löytää kestävämpi ratkaisu.

Selkein tapa säästää lainanhoitokuluissa joka kuukausi, on yhdistää olemassa olevat pikavipit ja muut korkeakorkoiset lainat yhteen edullisempaan kokonaisuuteen. Lainojen yhdistäminen tuo selkeyttä oman taloudenhallintaan ja henkilö pääsee näin eroon monen lainan aiheuttamista lainanhoitokustannuksista. Monen pienen lainan vaihtaminen yhdistelylainaan on usein järkevämpää kuin kuin usean kalliin pikavipin tai kulutusluoton lyhentäminen joka kuukausi.

Pikavippien yhdistäminen on monelle suomalaiselle tuonut selvää säästöä joka kuukausi ja lainat yhdistämällä henkilö on välttynyt ajautumista velkakierteeseen ja mahdollisesti luottotietojen menettämiseen.

 

Kilpailuta laina ennen hyväksymistä

Raha- ja laina-asioiden kanssa kannattaa aina olla tarkka ja huolellinen.

Ota lainaa aina vain sen verran kuin tarvitset. Laske myös aina ennen lainan hakemista, kuinka paljon tarvitset oikeasti lainaa?

Älä ota sen enempää, kuin millainen on lainatarpeesi, vaikka lainantarjoajat voivat sinulle ehdottaa suurempaan lainaa.

Ole huolellinen lainan hakemisessa ja kilpailuta laina ennen lopullisen päätöksen tekoa. Lainan kilpailuttaminen antaa hakijalle vertailtavaksi monta lainatarjousta ja vertailemalla pystyy parhaiten hahmottamaan mistä lainan saa kaikista edullisimmin. Alla olevasta listauksesta näet sivustomme suosituimmat lainapalvelut ja pääset heti kilpailuttamaan tarvitsemasi lainan.

Lainan kilpailuttaminen on hakijalle aina maksutonta eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään sopimukseen sellaisenaan.

 

Lue lisää aiheesta:

Pikavippi maksuhäiriöiselle

Pikavippi heti tilille
Artikkelin on kirjoittanut Emma Johansson


VarmaLaina.fi