Sähköpolkupyörät – Vinkit oikeanlaisen pyörän valintaan

sähköpolkupyörä

Sähköpolkupyörässä polkemiseen tuo lisää voimaa ja nopeutta pyörässä oleva moottori. Sähkömoottorilla varustettu polkupyörä avustaa polkemista jopa 25km/h asti, jolloin esimerkiksi raskaat ylämäet tai vastatuuli ei rasita pyöräilijää samalla tavalla kuin tavallisella pyörällä ajaessa. Sähköpolkupyörät on varusteltu erilaisilla ominaisuuksilla, joista jokainen valitsee omiin käyttötottumuksiin sopivan vaihtoehdon. 

 

Mitkä asiat vaikuttaa sähköpolkupyörän valintaan?

Viimeisen parin vuoden aikana sähköpolkupyörien suosio on ollut kasvussa. Sähkömoottorilla varustettuja polkupyöriä ostavat niin ikäihmiset kuin nuoret henkilöt. Tästä syystä sähköpolkupyörien valikoima on laaja. Pyörän valintaan vaikuttavat käyttäjän ikä, pituus sekä millaisessa ajossa pyörä enimmäkseen on?

Sähköpolkupyörä kaupunkiajoon

Kaupunkiajoon kannattaa valita sähköpyöristä perusmalli. Niin sanotussa peruspyörässä on tukeva runko sekä melko pysty ajoasento, missä ajajan selkä ei rasitu.

Sähköpolkupyörä metsäpoluille

Metsäisille poluille sekä hiekkateille kannattaa valita sähkömaastopyörä. Tämä malli on myös nuorten suosikki. Sähkömaastopyörässä on paksummat ja leveämmät renkaat, minkä johdosta pyörä on kuin tehty maastoajoon.

Sähköpolkupyörä maantieajoon

Jos polkupyörämatkat taitetaan enimmäkseen maanteiden varsilla, kannattaa pyöräksi valita maatieajoon sopiva maantiesähköpyörä. Tässä mallissa pyörän runko on kevyt ja kapearakenteinen, mikä takaa että pyörä sopii hyvin ajettavaksi tasaisella ja päällystetyllä asfaltilla.

Sähköpolkupyörä hyvin monenlaiseen ajoon

Jos polkupyörällä ajoa tulee hyvin monenlaisissa olosuhteissa, saattaisi paras vaihtoehto olla hybridisähköpolkupyörä. Tämä malli sopii niin maastoon kuin maantieajoon. Kyseisessä mallissa ajoasentoa voi muunnella oman tuntemuksen mukaan ylä- tai ala-asentoon.

 

Sähköpolkupyörän hinta

Sähköpolkupyörien hinnat vaihtelevat hyvin paljon. Edullisimmillaan sähköpyörän saa noin 1500 eurolla. Kallein sähköpyörä maksaa noin 5000 – 6000 euroa. Halvin sähköpyörä sisältää aloittelijalle tarvittavat ominaisuudet, mutta jos sähköpyörä on ahkerassa käytössä ja sillä ajetaan vaativissa olosuhteissa, kannattaa panostaa laatuun.

Hintaan vaikuttaa pyörän malli, varustelu sekä koko. Esimerkiksi peruspyörä on huomattavasti edullisempi kuin huippuvarusteltu maastosähköpyörä. Hintaan vaikuttaa myös merkki. Ulkomaalaiset merkit ovat halvempia kuin kotimaiset sähköpyörät. Toisaalta kotimaisiin merkkeihin saa helpommin varaosia kuin ulkomaalaisiin.

Suosituimmat sähköpyörät:

 • Helkama
 • Tunturi
 • Crescent
 • Cannondale
 • Haibike
 • Blackhill EVO 29 EQP
 • Stereo Hybrid 120 race

 

Sähköpolkupyörän huolto

Sähköpyörä huolletaan hyvin samalla tavoin kuin tavallinen polkupyörä.

Kaksi tärkeää eroavaisuutta huoltoon kuitenkin liittyy:

 • Pyörän ketjujen ja ratasosien puhdistaminen ja voitelu on tärkeä tehdä säännöllisesti, koska keskivoimallisen sähköpyörän voimansiirto on kovemmalla käytöllä kuin tavallisessa pyörässä.
 • Sähköpyörä tulisi pestä puhdistusliinalla – tai harjalla, koska letkulla tai painepesurilla pestäessä vesi voi päästä sähköjärjestelmiin.
 • Sähköpyörän akku tulee ottaa talveksi lämpöiseen sisätilaan, jotta akku on pitkäikäisempi.

 

Sähköpolkupyörään rahoitus

Moni haaveilee sähköpolkupyörän hankkimisesta, mutta ostoaikeet jäävät rahoituksesta kiinni. Harvalla on laittaa montaa tuhatta euroa sähköpyörän ostoon. Pyörä ei kuitenkaan koskaan ole huono ostos, jos vain rahoituksen saa järjestymään.

Sähköpyörän voi ostaa kulutusluotolla tai joustoluotolla, jolloin lyhennyserät saa jaettua useammalle kuukaudelle. Jos *esimerkiksi ottaa lainaa sähköpyörän ostoa varten 2000 euroa 2 vuoden takaisinmaksuajalla on kuukausierä 90 euroa. Kyseisen summan pystyy maksamaan kuukausittain ja samalla pääsee nauttimaan liikkumisesta sähköpolkupyörällä lähes ympäri vuoden. Kahden vuoden maksamisen jälkeen pyörän laina on maksettu ja käyttöikää pyörällä on vielä kymmeniä vuosia edessä.

Varmalaina.fi palvelun kautta voit hakea vakuudetonta lainaa polkupyörän ostamista varten. Lainaa varten et tarvitse henkilötakaajia tai vakuuksia ja lainahakemus kilpailutetaan aina noin 25 pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Jokainen lainanmyöntäjä tekee hakijalle oman lainatarjouksensa, johon lainanhakija saa tutustua ilman sitoutumista. Palvelumme kautta kilpailutettavat lainat ovat aina vakuudettomia lainoja (kulutusluotto, pikavippi, pankkilaina sekä joustoluotto). Lopullisen päätöksen lainan hyväksymisestä tekee hakija nähtyään ensin tulleet lainatarjoukset.

 • Pyydä maksuttomat lainatarjoukset.
 • Ensimmäiset lainatarjoukset saat jo muutaman minuutin kuluttua.
 • Tutustumisaikaa lainatarjouksille saat useamman päivän. 

*Esimerkkilaina on laskettu lainalaskurilla. Henkilökohtaisesta lainatarjouksestasi näet tarkan laskelman lainan korosta ja maksuajasta. 

VarmaLaina.fi
Logo